Yandex.Metrica

Apartamentele de vanzare din Cluj au depasit asteptarile in 2015! Vezi cifrele care au adus Clujul pe primul loc in Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Indicele Blitz a inregistrat in decembrie 2015 valoarea de 1.136 euro/mp, cea mai ridicata valoare a anului trecut. Cu mici exceptii, cresterea a fost continua pe parcursul intregului an confirmand previziunile, insa interesant este faptul ca fata de luna ianuarie 2015, preturile apartamentelor din Cluj au incheiat anul cu un avans de 11,48%, peste estimarile care indicau o crestere procentuala de o singura cifra.

indice-cluj-2015

Preturile medii publice ale apartamentelor din Cluj au inregistrat in 2015 o crestere de 11,48%!

Cea mai mare crestere, asa cum era firesc, au inregistrat-o apartamentele de 1 si 2 camere, unde procentele au depasit media. Apartamentele cu o camera au acumulat o crestere de 14,84%, iar cele cu doua camere de 13,58%.

indice-ian-dec

Trei cartiere clujene au atins sau depasit pragul de 1.200 euro/mp!

Topul cartierelor clujene a avut in luna decembrie acelasi podium ca in lunile anterioare: Centru, Zorilor, Gheorgheni.

Centru 1299 euro/mp
Zorilor 1206 euro/mp
Gheorgheni 1200 euro/mp
Grigorescu 1167 euro/mp
Marasti 1161 euro/mp
Europa 1127 euro/mp
Buna Ziua 1089 euro/mp
Manastur 1022 euro/mp

Asa cum se poate observa in tabelul de mai jos, profitand si de cresterea accelerata a preturilor din Cluj, apartamentele din Floresti au castigat procentual cel mai mult in anul 2015, preturile acestora fiind in decembrie cu aproximativ 17,5 % mai mari decat la inceputul anului.

Dintre cartierele Clujului, Gheorgheni, Zorilor si Marasti ocupa primele trei locuri in topul cresterii preturilor apartamentelor in 2015, la polul opus situandu-se Europa si Buna Ziua, doua cartiere noi, dar care nu au beneficiat de aceeasi atentie din partea cumparatorilor si Manasturul, cel mai mare cartier al Clujului fiind mai slab cotat pe piata imobiliara locala.

De asemenea, anul trecut si dezvoltatorii imobiliari s-au orientat tot mai mult spre cartierele clasice ale orasului, dezvoltand proiecte de mai mici dimensiuni dar in cele mai bune zone.

indice-ian-dec2

Indicele Blitz este un instrument statistic imobiliar unic pe piata locala, care prezinta valoarea medie a preturilor publice exprimata in euro/mp, pentru apartamentele de vanzare din Cluj.

Indicele Blitz este un produs gratuit care completeaza oferta de materiale, aplicatii si instrumente pe care Blitz le ofera clientilor si partenerilor sai pentru ca acestia sa se familiarizeze cu termenii si tehnicile cu care opereaza piata imobiliara.

Pentru calculul indicelui au fost analizate doar oferte publice, actualizate, din baza de date Blitz.

Echipa Blitz

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 4 ani 0 Comentarii

Preturile apartamentelor din Cluj in continua crestere cu cateva exceptii. Vezi ce apartamente au preturi mai mici!

Indicele Blitz a inregistrat in luna februarie valoarea de 1.022 euro/mp pentru apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca. Este a patra luna consecutiva de crestere, ultima valoare raportata sub pragul de 1.000 euro/mp fiind in luna octombrie 2014. Fata de aceeasi luna a anului trecut, preturile medii publice ale apartamentelor din Cluj-Napoca au crescut cu aproape patru procente- 3,97%. Apartamentele cu[...]

Citeste mai mult
Acum 2 ani 0 Comentarii

Indicele Blitz a crescut cu 12,99% în 2016, în comparație cu anul precedent!

2016 a reprezentat un an al creșterilor continue a prețurilor apartamentelor din Cluj-Napoca și din vecinătăți. Media indicelui Blitz pe Cluj a ajuns în 2016 la 1,184 euro/mp cu 119 euro mai mult decât în anul precedent, iar pe Cluj și vecinătăți, media înregistrată a fost de 1,025 euro/mp, cu 118 euro/mp mai mult față de 2015. Procentual, această creștere[...]

Citeste mai mult
Acum 5 ani 0 Comentarii

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013. In[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.