Apartamentele de vanzare din Cluj au depasit asteptarile in 2015! Vezi cifrele care au adus Clujul pe primul loc in Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Indicele Blitz a inregistrat in decembrie 2015 valoarea de 1.136 euro/mp, cea mai ridicata valoare a anului trecut. Cu mici exceptii, cresterea a fost continua pe parcursul intregului an confirmand previziunile, insa interesant este faptul ca fata de luna ianuarie 2015, preturile apartamentelor din Cluj au incheiat anul cu un avans de 11,48%, peste estimarile care indicau o crestere procentuala de o singura cifra.

indice-cluj-2015

Preturile medii publice ale apartamentelor din Cluj au inregistrat in 2015 o crestere de 11,48%!

Cea mai mare crestere, asa cum era firesc, au inregistrat-o apartamentele de 1 si 2 camere, unde procentele au depasit media. Apartamentele cu o camera au acumulat o crestere de 14,84%, iar cele cu doua camere de 13,58%.

indice-ian-dec

Trei cartiere clujene au atins sau depasit pragul de 1.200 euro/mp!

Topul cartierelor clujene a avut in luna decembrie acelasi podium ca in lunile anterioare: Centru, Zorilor, Gheorgheni.

Centru 1299 euro/mp
Zorilor 1206 euro/mp
Gheorgheni 1200 euro/mp
Grigorescu 1167 euro/mp
Marasti 1161 euro/mp
Europa 1127 euro/mp
Buna Ziua 1089 euro/mp
Manastur 1022 euro/mp

Asa cum se poate observa in tabelul de mai jos, profitand si de cresterea accelerata a preturilor din Cluj, apartamentele din Floresti au castigat procentual cel mai mult in anul 2015, preturile acestora fiind in decembrie cu aproximativ 17,5 % mai mari decat la inceputul anului.

Dintre cartierele Clujului, Gheorgheni, Zorilor si Marasti ocupa primele trei locuri in topul cresterii preturilor apartamentelor in 2015, la polul opus situandu-se Europa si Buna Ziua, doua cartiere noi, dar care nu au beneficiat de aceeasi atentie din partea cumparatorilor si Manasturul, cel mai mare cartier al Clujului fiind mai slab cotat pe piata imobiliara locala.

De asemenea, anul trecut si dezvoltatorii imobiliari s-au orientat tot mai mult spre cartierele clasice ale orasului, dezvoltand proiecte de mai mici dimensiuni dar in cele mai bune zone.

indice-ian-dec2

Indicele Blitz este un instrument statistic imobiliar unic pe piata locala, care prezinta valoarea medie a preturilor publice exprimata in euro/mp, pentru apartamentele de vanzare din Cluj.

Indicele Blitz este un produs gratuit care completeaza oferta de materiale, aplicatii si instrumente pe care Blitz le ofera clientilor si partenerilor sai pentru ca acestia sa se familiarizeze cu termenii si tehnicile cu care opereaza piata imobiliara.

Pentru calculul indicelui au fost analizate doar oferte publice, actualizate, din baza de date Blitz.

Echipa Blitz

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.