Yandex.Metrica

Apartamente mai ieftine sau mai scumpe? Ce efecte are cresterea euro asupra preturilor?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

La nivel national, in prima jumatate a anului 2012, preturile apartamentelor au scazut constant. In ultima perioada, deprecierea monedei nationale face ca de fapt, preturile calculate in lei sa fie cu pana la 4% mai scumpe decat la inceputul anului.

In Bucuresti, scaderea preturilor a fost de 4 procente, conform datelor furnizate de imobiliare.ro. Pretul mediu, la inceputul anului, era de 1179 de euro pe metrul patrat util, iar in luna iunie acesta a ajuns la 1132 de euro. Transformarea in lei a acestor valori, releva o situatie inversata, respectiv o crestere cu 0,6%!(la un curs de 4,32 lei pentru euro in ianuarie, respectiv 4,52 lei pentru un euro in iunie).

In Cluj-Napoca, preturile au crescut cel mai mult!

La inceputul anului 2012, in Cluj-Napoca, pretul mediu era de 948 euro pe metrul patrat util, iar in iunie- 906 euro pe metrul patrat util, ceea ce reprezinta o scadere de 4,4%! Insa, in realitate, transformand aceste preturi in lei, piata a fost stabila, cresterea fiind de 0.1%.

Aceeasi situatie se intampla si la Brasov, dar si in celelalte mari orase ale tarii, unde scaderile de pret sunt iluzorii, in fapt, preturile crescand, romanii fiind nevoiti sa scoata mai multi lei din buzunar pentru a-si achizitiona o locuinta.

Sursa: www.moneystreet.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

2010 s-a incheiat cu preturi de 780-990 euro/mp, cu pana la 50% sub nivelul din perioada de boom

Indicele national se mentine peste pragul de 1.000 de euro, la 1.033 euro/mp. In trei ani, cea mai abrupta scadere de pret s-a consemnat la locuintele din Bucuresti, care raman insa cele mai scumpe din tara, 1.154 euro/mp Preturile apartamentelor in toate marile orase din tara, inclusiv Bu­cu­resti, au atins la finalulul anului trecut cel mai mic nivel al ultimilor[...]

Citeste mai mult
coming back soon