Yandex.Metrica

Anul 2020 a început cu o scădere importantă a prețurilor de vânzare pentru apartamente

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Este pentru a doua lună consecutiv când prețul mediu de vânzare al apartamentelor înregistrează o scădere.
Astfel, în luna ianuarie prețul mediu a scăzut cu 133 euro/mp, de la 1548 euro/mp în luna decembrie la 1415 euro/mp în luna ianuarie.

 

Cele mai mari scăderi de prețuri au fost înregistrate la apartamentele de vânzare în cartierele Bună Ziua, 148 euro/mp de la 1561 euro/mp în luna decembrie la un preț mediu de 1413 euro/mp în luna ianuarie, Grigorescu 123 euro/mp, de la 1496 euro/mp în luna decembrie, la 1373 euro/mp în luna ianuarie, Între Lacuri 85 de euro/mp de la 1665 euro/mp în decembrie la 1580 euro/mp în ianuarie și Mănăștur 65 de euro/mp de la 1358 euro/mp în decembrie la 1293 euro/mp în ianuarie.

Tendință de reașezare a cererii și ofertei

Această tendință reflectă o ușoară reașezare a cererii și ofertei, după o lună mai lentă care a fost decembrie. Răzvan Indolean, Master Broker I, declară că a resimțit mult interes din partea potențialilor cumpărători, și multe din discuțiile începute în lunile precedente se finalizează cu tranzacții în această perioadă.

 

Și în alte cartiere prețurile au scăzut, însă nu la fel de spectaculos. Astfel, au mai fost înregistrate scăderi de prețuri la apartamente de vânzare în cartierele Europa 35 euro/mp de la 1600 euro/mp în decembrie la 1565 euro/mp în ianuarie,  Borhanci 32 de euro/mp de la 1520 euro/mp în decembrie la 1496 euro/mp în ianuarie, Plopilor 31 euro/mp de la 2189 euro/mp în decembrie la 2159 euro/mp în ianuarie și la apartamentele din cartierul Zorilor, 11 euro/mp de la 1622 euro/mp în decembrie la 1622 euro/mp în ianuarie.

 

Cartierul Gruia nu se aliniază trendului de scădere a prețului mediu. Prețurile apartamentelor din cartierul Gruia au crescut în luna ianurie cu 104 euro/mp de la 1461 euro/mp în decembrie la 1565 euro/mp în ianuarie.

 

De asemenea, creșteri de prețuri, dar nu la fel de mari, au avut loc și în cartierele Andrei Mureșanu 33 euro/mp de la 1772 euro/mp în decembrie la 1805 euro/ mp în ianuarie și Mărăști 18 euro/mp de la 1614 euro/mp în decembrie la 1632 euro/mp în ianuarie.

Prețul chiriilor a înregistrat o ușoară scădere

În luna ianuarie prețul mediu de închiriere al apartamentelor a suferit o ușoară scădere de de 14 euro/mp, de la 438 euro la 424 de euro, pe fondul unei reduceri generale a cererii, specifică acestui sezon.

Indicele Blitz reprezintă un instrument statistic ce oferă informații cu privire la media prețurilor publice pentru apartamentele de vânzare din Cluj și din vecinătăți, exprimată în euro/mp.

În orice moment poți analiza piața imobiliară din Cluj din perspectiva prețurilor medii publice ale diferitelor tipuri de proprietăți de vânzare sau de închiriat din baza de date Blitz compusă din mii de oferte.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 2 ani 0 Comentarii

Aprilie continuă creșterea, cu corecții locale în anumite zone

Indicele Blitz a înregistrat în luna aprilie o medie de 1473 de euro/mp , o ușoară scădere comparativ cu luna martie. După creșterile din lunile februarie și martie, în luna aprilie prețurile au înregistrat o ușoară scădere. Prețul apartamentelor a înregistrat o scădere în luna aprilie Cea mai mare scădere a prețurilor s-a înregistrat în cartierul Gruia. În luna aprilie[...]

Citeste mai mult
Acum 2 ani 0 Comentarii

Prețul apartamentelor de vânzare în creștere ușoară în luna noiembrie

După câteva luni în care prețurile apartamentelor au înregistrat scăderi mai mari sau mai mici, în luna noiembrie, piața imobiliară se află într-o revenire, iar prețurile apartamentelor de vânzare au început ușor să crească. După o scădere de 133 euro/mp în luna octombrie, în luna noiembrie prețul mediu a crescut cu 14 euro/mp, de la 1479 euro/mp în luna octombrie[...]

Citeste mai mult
Acum 2 ani 0 Comentarii

Prețul apartamentelor de vânzare continuă a doua lună pe corecții  în Cluj-Napoca

Prețurile apartamentelor de vânzare au continuat să înregistreze o scădere ușoară și în luna septembrie. Comparativ cu luna august prețul mediu al apartamentelor a scăzut cu 36 de euro de la 1484 euro/mp în luna august la 1448 euro/mp în luna septembrie. Scăderi importante de preț în mai multe cartiere clujene O scădere spectaculoasă de preț a fost înregistrată în[...]

Citeste mai mult
coming back soon