ANL joaca murdar

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Controversele de pe piata imobiliara continua cu aplomb si insistenta, programul Prima Casa 4 nefiind singurul segment care cade sub incidenta „realitatilor” disputate mai mult sau mai putin oficial.

Suntem informati, via Bloombiz.ro, ca unii experti ai pietei imobiliare sunt de parere ca institutiile locale manipuleaza potentialii cumparatori inoculandu-le senzatia ca locuintele „certificate” de ANL sunt scoase la vanzare in functie de niste standarde relativ absolute.

Din pacate, situatia este infinit mai complexa. Odata finalizate, apartamentele marca ANL trec automat in patrimoniul primariilor, care primarii pare-se ca au incercat, in ultima vreme, o majorare a nivelului chiriilor.

Avand in vedere ca Legea OUG 14/2010 ofera unui locatar posibilitatea de a cumpara un apartament dupa numai un an de sedere neintrerupta, nu este de mirare de autoritatile locale incearca sa-si maximizeze profiturile.

Dan Ioan Popp, presedintele Impact Developer&Contractor, este de parere ca primariile joaca murdar inoculand ideea ca standardele de cost sunt unanim acceptate:

Se creeaza o asteptare sociala care nu este sustenabila pe piata“.

Alexandros Ignatiadis, directorul general si actionar al companiei de constructii Octagon Contracting & Engineering, considera ca sectorul locuinteler livrate de ANL si gestionate la nivel local ar trebui fragmentat in clase de locuinte, la fel ca in cazul pietei birourilor, aceasta fiind singura modalitate de a eficientiza piata rezidentiala.

Romeo Dragan, directorul general al Agentiei Nationale pentru Locuinte, a declarat recent ca s-au receptionat la inceputul acestui an 482 locuinte, dintr-un total de 4.820 aflate in diverse stadii de executie:

Anul trecut, ANL a receptionat 2.501 locuinte, iar in intervalul 2001-2010 au fost finalizate 27.590 de unitati“.

Desi pretul de constructie a unei astfel de locuinte gestionate de ANL este de 380 euro pe metru patrat, pretul de cumparare al unui apartament in cadrul programului de inchiriere pentru tineri este de 448 euro, cu TVA.

S-au vandut pana acum 57 de astfel de locuinte.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.