Yandex.Metrica

ANL-istii spera sa ocoleasca Prima Casa!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Organizatia Tinerilor din Blocurile Agentiei Nationale pentru Locuinte a inaintat Parlamentului un proiect de lege prin care chiriasii din blocurile agentiei vor avea posibilitatea sa le achizitioneze in rate direct de la stat. In cazul in care legea va fi adoptata, programul Prima Casa si bancile participante la program vor primi o lovitura grea.

ANL-istii spera sa ocoleasca Prima Casa!Statul ar castiga din rate 40 de milioane de euro anual!

“Chiriasii din ANL-uri vor putea achizitiona apartamentele in rate lunare(minim 450 lei/luna) direct catre stat, asa cum au fost cumparate marea majoritate a locuintelor primite de parintii nostri de la fabricile unde lucrau, imediat dupa anii ’90. Meritam si noi aceeasi sansa. Doar in acest mod se pot vinde aceste locuinte in proportie de 90-95%, fiind un proiect benefic atat pentru chiriasi, care nu trebuie sa mai suporte rate si dobanzi impovaratoare de la banci, cat si pentru stat(ANL), care va incasa lunar peste 3,1 milioane de euro din rata lunara la cele 31.000 de apartamente, insumand anual 40 milioane de euro, bani cu care se pot costrui alte mii de apartamente ANL si alte cateva mii de familii de tineri vor putea primi o locuinta, afirma Dan Cornel Nistor, presedintele organizatiei.

In Bucuresti un apartament cu 3 camere in blocurile ANL costa 33.585 de euro

Asa cum aratam in articolul de ieri, pentru a putea achizitiona un astfel de apartament, solicitantul are nevoie de un venit de 2.050 lei lunar, ceea ce depaseste net posibilitatile financiare ale chiriasilor, 80-90% dintre acestia nefiind solvabili in fata bancilor.

In Cluj-Napoca exista 206 locuinte ANL, 200 sunt in Floresti, 79 in Campia Turzii, 53 in Huedin, 50 in Gherla si 40 in Turda.

Sursa: www.ziuadecj.realitatea.net

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartament de vanzare in Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Primariile transfera terenuri cu titlu de gratuitate

Potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta lansat recent in dezbatere interministeriala, terenurile destinate locuintelor ANL ce apartin domeniului public al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale vor fi transferate pentru folosinta gratuita Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), pe parcursul derularii programului de construire a unitatilor locative destinate exclusiv inchirierii. Acelasi document stabileste si regimul juridic al locuintelor cu chirie, realizate[...]

Citeste mai mult
Acum 2 ani 0 Comentarii

Guvernul incearca sa evite migrarea tinerilor in strainatate prin construirea de noi locuinte ANL!

Doua proiecte de interes public cu privire la constructia de locuinte se afla in acest moment pe masa Guvernului: 7.000 de locuinte ANL si 8.500 de locuinte de serviciu pentru functionarii publici si angajatii din institutiile publice centrale si locale. Daca in cazul locuintelor ANL, finantarea va fi asigurata in principal printr-un imprumut acordat de Banca de Dezvoltare a Comisiei[...]

Citeste mai mult