Yandex.Metrica

ANL-istii spera sa ocoleasca Prima Casa!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Organizatia Tinerilor din Blocurile Agentiei Nationale pentru Locuinte a inaintat Parlamentului un proiect de lege prin care chiriasii din blocurile agentiei vor avea posibilitatea sa le achizitioneze in rate direct de la stat. In cazul in care legea va fi adoptata, programul Prima Casa si bancile participante la program vor primi o lovitura grea.

ANL-istii spera sa ocoleasca Prima Casa!Statul ar castiga din rate 40 de milioane de euro anual!

“Chiriasii din ANL-uri vor putea achizitiona apartamentele in rate lunare(minim 450 lei/luna) direct catre stat, asa cum au fost cumparate marea majoritate a locuintelor primite de parintii nostri de la fabricile unde lucrau, imediat dupa anii ’90. Meritam si noi aceeasi sansa. Doar in acest mod se pot vinde aceste locuinte in proportie de 90-95%, fiind un proiect benefic atat pentru chiriasi, care nu trebuie sa mai suporte rate si dobanzi impovaratoare de la banci, cat si pentru stat(ANL), care va incasa lunar peste 3,1 milioane de euro din rata lunara la cele 31.000 de apartamente, insumand anual 40 milioane de euro, bani cu care se pot costrui alte mii de apartamente ANL si alte cateva mii de familii de tineri vor putea primi o locuinta, afirma Dan Cornel Nistor, presedintele organizatiei.

In Bucuresti un apartament cu 3 camere in blocurile ANL costa 33.585 de euro

Asa cum aratam in articolul de ieri, pentru a putea achizitiona un astfel de apartament, solicitantul are nevoie de un venit de 2.050 lei lunar, ceea ce depaseste net posibilitatile financiare ale chiriasilor, 80-90% dintre acestia nefiind solvabili in fata bancilor.

In Cluj-Napoca exista 206 locuinte ANL, 200 sunt in Floresti, 79 in Campia Turzii, 53 in Huedin, 50 in Gherla si 40 in Turda.

Sursa: www.ziuadecj.realitatea.net

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartament de vanzare in Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Primariile transfera terenuri cu titlu de gratuitate

Potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta lansat recent in dezbatere interministeriala, terenurile destinate locuintelor ANL ce apartin domeniului public al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale vor fi transferate pentru folosinta gratuita Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), pe parcursul derularii programului de construire a unitatilor locative destinate exclusiv inchirierii. Acelasi document stabileste si regimul juridic al locuintelor cu chirie, realizate[...]

Citeste mai mult
Guvernul spera sa vand 2.800 de locuinte ANL pana la sfarsitul anului
Acum 7 ani 0 Comentarii

Guvernul spera sa vand 2.800 de locuinte ANL pana la sfarsitul anului

Agentia Nationala pentru Locuinte, ajutata de noile norme ale programului Prima Casa si de scaderea preturilor locuintelor din portofoliu pana la 326 euro/mp, se asteapta la vanzarea catre chiriasi a 2.800 de unitati pana la finele acestui an. La o prima vedere, planurile guvernantilor nu pot fi considerate nici pe departe indraznete, preturile locuintelor ANL fiind mult mai mici decat[...]

Citeste mai mult
coming back soon