fbpx Yandex.Metrica

Anca Boiangiu: reprezentantii Bechtel sunt “dusmai ai statului”

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Anca Boiangiu, ministrul Transporturilor, a declarat recent ca renegocierea contractului cu Bechtel decurge sub auspicii bune, fapt care nu poate decat sa ne bucure, avand in vedere ca esecul companiei inseamna, printre altele, si intarzierea, sau chiar anularea, lucrarilor la Autostrada Transilvania.

Boiangiu a mai spus, in cadrul unei conferinte organizate la Arad, ca reprezentantii Bechtel s-au dovedit a fi „dusmani ai statului”, adaugand ca situatia nu este iremediabila, lucrurile fiind pe cale de a lua o turnura pozitiva.

Suntem pe calea cea buna, este o negociere din care ministerul si compania trebuie sa scoata maximum dintr-un contact pe care il stiti cu totii: nu ne-a facut nici cinste, nici onoare, nu ne-a adus nici castiguri si cei ce l-au semnat nu as putea sa spun ca au fost romani adevarati, prieteni ai Romaniei, ci mai degraba dusmani ai statului“, a spus Boagiu.

Renegocierea contractului cu Bechtelul a fost mai mult decat necesara, avand in vedere ca preturile vehiculate in jurul Autostrazii Transilvania au fost impardonabil de mari. Oficialii guvernamentali s-au autosesizat, in aceste conditii, si au purces la punerea responsabililor de respectivele „atrocitati financiare” cu botul pe labe.

Sunt in desfasurare negocierile. Pozitia ministerului este ferma, noi nu avem altceva de facut decat sa negociem acest contract astfel incat sa intre intr-o normalitate a preturilor“, spunea Anca Boagiu.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a solicitat companiei americane Bechtel reducerea costurilor cu circa 35% si replanificarea graficului de executie. Se pare ca Autostrada Transilvania nu va fi gata pana la finele anului 2013, asa cum s-a crezut in momentul in care s-a demarat acest proiect.

Am solicitat reducerea costurilor, astfel incat sa se incadreze in standardele de cost, revizuirea graficului de lucrari si esalonarea datoriilor“, a declarat directorul general al CNADNR, Daniela Draghia.

In aceeasi ordine de idei, Emil Boc este de parere ca de aceste costuri abuzive este direct responsabil nimeni altul decat Adrian Nastase.

V-as ruga sa il intrebati pe Adrian Nastase despre pretul din contractul cu Bechtel.Nu Boc a stabilit aceste preturi. Contractul a fost semnat de Adrian Nastase cu preturile din contract ale lui Adrian Nastase. Pana acum nu erau standarde de cost, ci doar criteriile impuse de Nastase“, a declarat premierul.

Sursa: Bloombiz

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Guvernul a aprobat modificarea contractului pentru Autostrada Transilvania

Suntem informati ca Guvernul a aprobat aseara acordul de modificare a contractului pentru Autostrada Transilvania, decizia eminentelor cenusii care ne conduc venind dupa o serie de negocieri al caror principal rezultat a fost stabilirea costului pe kilometru la 6,9 milioane de euro. In aceeasi ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca tronsoanele neincepute vor fi scoase la licitatie,[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata globala de birouri a iesit timid din recesiune in a doua parte a lui 2010

Piata globala de birouri a inregistrat in a doua partea a anului 2010 o crestere a cererii, ceea ce a determinat o reducere a spatiilor disponibile, precum si o crestere de 1% a chiriilor, potrivt datelor companiei de consultanta Cushman&Wakefield. Cererea de spatii de birouri a crescut pe fondul cresterii activitatii companiilor, ceea ce a determinat cresterea chiriilor in multe[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cea mai mica locuinta din lume

Chiar daca proprietarul acestei minuscule locuinte este de profesie graphic designer, acest lucru nu l-a impiedicat sa-si construiasca de unul singur propria locuinta. Pare greu de crezut ca aceasta casa reuneste intr-o suprafata atat de restransa toate functiunile, insa a reusit multumita planului laborios pe care proprietarul si l-a facut si a reusit sa-l duca la bun sfarsit. Impresionat de[...]

Citeste mai mult
coming back soon