fbpx Yandex.Metrica

Amenzi pentru proprietarii de terenuri neigienizate

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ni se aduce la cunostinta ca romanii vor fi amendati pentru  terenurile neigienizate. Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, considera ca introducerea acestor masuri punitive va augmenta capacitatea de arendare in mod considerabil.

Tinta acestui proiect de act normativ nu este doar de a-i determina pe oameni sa isi cultive terenurile. Este vorba de a-i obliga sa faca curatenie pe acele spatii. Ordonanta se aplica si celor care au proprietati in intravilanul localitatilor si chiar bucurestenilor care au curtile pline de buruieni“, a declarat recent Valeriu Tabara.

Conform spuselor ministrului, un alt efect asteptat al ordonantei de urgenta se refera la cresterea suprafetelor de teren arendate sau concesionate.

Toti detinatorii de terenuri trebuie sa-si curete terenurile. Nu exista scuze pentru nimeni. Daca sunt batrani si bolnavi sa le dea nepotilor sau sa le arendeze. Exista cerere mare pentru arendare si exista un cadru legal foarte bine pus la punct pentru a obtine venituri, fara a lucra efectiv pamantul. Eu cred ca in urma introducerii acestei ordonante, capacitatea de arendare va creste“, a mai declarat ministrul Agriculturii.

In aceasta ordine de idei, Valeriu Tabara este de parere ca pretul platit de arendasi proprietarilor este lamnetabil de mic, situatie care necesita, in mod evident, o serie de corecturi legislative. Se pare, insa, ca tarifele identificabile in acest sector sunt in crestere, fapt care nu poate decat sa ne bucure.

Pretul la arenda a fost foarte mic. Sunt arende de 200-300 de kilograme la hectar. Foarte multe sunt pana in 500 de kilograme la hectar. Nu este normal, avand in vedere ca au crescut subventiile. Nu este normal ca arendasul sa faca profit din subventia de la stat“, mai explica ministrul, potrivit caruia arenda a crescut, in ultima perioada, cu aproximativ 50%.

Agentia pentru Plati si Interventii in Agriculturi a demarat deja un control in tara pentru a depista terenurile neigienizate. Tabara sustine ca va avea o situatie clara in perioada imediat urmatoare dar ca, din datele actuale, reiese ca exista si terenuri de peste 100 de hectare care au ramas nelucrate.

In unele cazuri arendasii sau proprietarii acestor terenuri neigienizate sunt cetateni straini cu domiciliul sau sediul social in România.

Din datele Ministerului Agriculturii, nerezidentii au cumparat in tara noastra in jur de 700-800 de mii de hectare de teren, in mod legal, pentru ca au fie domiciliul, fie sediul social in Romania.

Sursa: Money.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Curatenia terenurilor devine obligatorie!

Asa cum va anuntam acum cateva zile pe Blogul Blitz Imobiliare, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale este hotarat sa treaca la actiune. Astfel el a pregatit o ordonanta cu privire la igienizarea terenurilor si in maxim doua saptamani spera sa poata fi adoptata. "Sper ca in maximum doua saptamani ordonanta sa fie pe masa de lucru a Guvernului, aceasta fiind în[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Modificari in legea terenurilor agricole

Initiativa ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, domnul Valeriu Tabara, privind curatenia terenurilor se pare ca se va bucura de un nou episod. Astfel pentru ca numarul de parcele de teren nelucrate sau neingrijite a crescut alarmant de mult, se ia in calcul posibilitatea de a absolvi de la plata impozitelor proprietarii care-si arendeaza terenurile. Practic se doreste o modificare[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Ministrul Valeriu Tabara spune stop "disparitiei" terenurilor agricole!

Problemele cu care se confrunta agricultura romaneasca in ultimii ani, in viziunea domnului Ministru al Agriculturii, Valeriu Tabara, sunt legate in special de diminuarea suprafetei de terenuri agricole pe de o parte, iar pe de alta parte de cumpararile masive de terenuri de catre straini. Astfel, zilele trecute, domnul Tabara, pe baza datelor de la Recensamantul General Agricol, declara ca:[...]

Citeste mai mult
coming back soon