Yandex.Metrica

Amenzi în “Pipera Clujului”

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

650 de construcţii noi au fost verificate de poliţiştii comunitari, cele mai multe în cartierul Bună Ziua. Primăria a formulat nouă plângeri penale pentru construcţii ilegale.

Poliţiştii comunitari clujeni au aplicat, în urma controalelor cu privire la urbanism şi disciplina în construcţii, aproape 200 de amenzi în valoare de peste 537.000 de lei. Ulterior, Primăria Cluj-Napoca a decis sesizarea instanţelor pentru desfiinţarea a 32 de construcţii fără autorizaţie, poliţiştii comunitari formulând şi nouă plângeri penale. Cele mai multe sesizări au vizat cartierele Bună Ziua, Mărăşti şi Europa.

Potrivit datelor furnizate de Direcţia Poliţia Comunitară din cadrul municipalităţii, în perioada ianuarie-iunie, Serviciul urbanism şi disciplina în construcţii a primit peste 770 de sesizări de la cetăţeni. Oamenii au reclamat vecini care construiesc ilegal, îşi modifică apartamentul sau nu îşi întreţin faţadele.

“Per total, în şase luni s-au efectuat peste 1.030 de verificări în teren şi s-au controlat 655 de construcţii noi din cartierele Bună Ziua, Europa sau Mărăşti. 384 de controale s-au făcut în sectorul modificărilor interioare în apartamente. Cele mai multe cazuri au existat în Mănăştur, Mărăşti sau Grigorescu. Au fost identificate şi 102 imobile deteriorate în zona centrală a oraşului”, au informat reprezentanţii Serviciului control urbanism şi disciplina în construcţii.

Aceştia au explicat că au aplicat 52 de amenzi pentru construcţiile noi fără autorizaţii şi nouă sancţiuni în ceea ce priveşte efectuarea de modificări interioare la apartamente fără respectarea procedurii legale. De asemenea, în cazul a 207 apartamente, proprietarilor li s-a solicitat intrarea în legalitate prin efectuare de expertize.

In intervalul 1 aprilie – 28 iunie, inspectorii din cadrul Serviciului Control urbanism şi disciplina în construcţii au demarat acţiuni de verificare a construcţiilor aflate în diferite faze de execuţie privind aspectele legate de existenţa autorizaţiilor de construire, precum şi respectarea documentaţiilor tehnice vizate spre neschimbare, verificări soldate cu încheierea a 44 procese-verbale de constatare a contravenţiilor în valoare de 499.500 lei.

Tot în acest sector au fost văzute 923 de garaje, acţionându-se şi pe domeniul public pentru îndepărtarea panourilor publicitare ilegale. Astfel, în primele şase luni din 2010, au fost desfiinţate 211 mijloace publicitare, plus alte 36 de pe domeniul privat.

“Au fost date 57 de amenzi pentru chioşcuri amplasate ilegal şi s-a dispus desfiinţarea a 12 dintre acestea plus desfiinţarea a 15 garaje. Pentru imobile deteriorate s-au aplicat 24 de sancţiuni. Per total, la capitolul disciplină în construcţii s-au aplicat 179 de amenzi în valoare de 537.000 de lei. Am sesizat instanţele de judecată pentru desfiinţarea a 32 de construcţii ilegale şi am depus nouă plângeri penale împotriva proprietarilor care nu doresc să se conformeze”, au explicat reprezentanţii Biroului mass-media al Primăriei Cluj-Napoca.

Sursa: Ziua de Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Consiliul Local trebuie sa ia masuri impotriva celor care construiesc fara autorizatiile necesare

Stim cu totii ca beneficiarii de proiecte construiesc fara autorizatiile necesare si depun eforturile suplimentare de a intra in legalitate abia dupa ce lucrarile sunt de domeniul trecutului. In aceasta ordine de idei, Serban Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR) si membru al Comisiei de Urbanism Cluj-Napoca, a solicitat ca membrii Consiliului Local sa isi asume deciziile privind astfel[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Constructorii: piaţa îşi revine numai începând din 2012

Patru din cinci firme de construcţii susţin că piaţa construcţiilor îşi va reveni cel mai devreme în 2012, potrivit celui mai recent studiu realizat de compania de consultanţă IBC Focus. Doar 4% din respondenţii la acest studiu au declarat că piaţa construcţiilor a revenit pe creştere. 14% cred că anul viitor va aduce revenirea creşterii în piaţa construcţiilor. Patru din[...]

Citeste mai mult
Acum 11 ani 0 Comentarii

Lucrarile de constructii, mai putine cu aproape 20%

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 18,3% in primele cinci luni din 2010 comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior, o scadere de 29,2% fiind evidentiata la lucrarile de constructii noi, arata datele INS. Lucrarile de constructii, mai putine cu aproape 20% Scadere s-a inregistrat si la[...]

Citeste mai mult
coming back soon