Yandex.Metrica

Amenajarea dormitorului la mansarda: o idee buna sau nu?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Multi ani la rand, mansarda a fost considerata drept un spatiu de depozitare foarte incapator si nimic mai mult. Insa, potentialul ei adevarat a fost descoperit, intr-un final, prin transformarea sa intr-un spatiu locuibil 100%.

Astazi, mansarda are o multime de destinatii, de la birou, zona de relaxare (living), pana la baie si camera de copii. Dormitorul pare a fi si el o varianta fezabila. Nu exista prea multe impedimente in amenajarea unei camere matrimoniale sau single, dedicata odihnei.

In primul rand, atmosfera din mansarda nu va mai fi intalnita in nicio alta parte din locuinta. Inimitatea pe care o regasesti in aceasta camera este de neinlocuit. Datorita ferestrelor specifice mansardei, dormitorul nu va duce lipsa de lumina naturala pe timpul zilei, iar noaptea vei avea un somn linistit sub clar de luna.

Mai mult, dormitorul din mansarda este potrivit atat adolescentilor care isi doresc mai multa „libertate”, cat si copiilor care de multe ori se dovedesc a fi galagiosi si pot deranja invitatii din living sau din camera de oaspeti.

In rest, nu exista nicio diferenta intre amenajarea unui dormitor la mansarda sau la etaj. Singurele dezavantaje sunt date de inaltimea mansardei, de cat de inclinat este acoperisul (trebuie sa tineti cont de acest lucru in functie de persoanele care vor locui acolo), dar si de faptul ca urcatul zilnic al scarilor se poate dovedi problematic pentru anumite persoane.


Sursa: www.casamea.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 11 ani 0 Comentarii

Cum accesorizam o garsoniera?

Garsonierele reprezinta un tip de locuinta aparte, avand in vedere faptul ca dormitorul si camera de zi se intalnesc sub forma unei singure incaperi, ducand, astfel, la intampinarea mai multor probleme in momentul amenajarii acesteia. In general, dificultatea unui asemenea proces consta in alegerea potrivita a pieselor de mobilier si a accesoriilor, precum si in amplasarea lor in camera. Aceasta[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

10 idei pentru o garsoniera multifunctionala

Garsonierele sunt primitoare, intime si foarte sic daca reusesti sa valorifici la maxim spatiul disponibil. Avantajul este ca investitiile pentru amenajarea unei astfel de locuinte sunt mult mai mici. Astfel, marea problema a garsonierelor este aceea ca o singura camera trebuie sa sa satisfaca mai multe nevoi: camera de odihna(dormitor), camera de zi, zona de prepare si servire a mesei(bucatarie,[...]

Citeste mai mult
coming back soon