Yandex.Metrica

Alternative la programul “Prima Casa 4”

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Programul Prima Casa 4 este mult prea controversat pentru a nu trece prin furcile caudine ale specialistilor pietei imobiliare.

Unii considera ca proiectul guvernamental este inoperant intr-un context economic instabil, solutia optima si ultima fiind anularea oricarei interventii din partea statului. Piata imobiliara trebuie lasata, daca e sa creditam judecatile de valoare ale unor veterani ai acestui sector, sa-si revina in mod natural. Prima Casa 4 este, in aceasta ordine de idei, o iniativa artificiala cu prea putine beneficii pe termen lung.

Unele voci considera, pe de alta parte, ca Prima Casa 4 este un proiect perimat, fiind mai mult decat clar ca interesul romanilor pentru acest program scade in mod constant.

Intr-o cu totul alta ordine de idei, decizia statului de a garanta doar 50% din creditele acordate a obligat institutiile financiare sa conceapa programe alternative cu si mai multa urgenta decat inainte. In ciuda faptului ca Prima Casa presupune costuri lunare relativ modeste, romanii prefera sa negocieze cu banci care, neavand supape de siguranta guvernamentale, sunt obligate sa impuna clientului o serie de conditii cel putin drastice.

Cei de la Imopedia.ro ro au trecut in revista principalele programe ipotecare alternative propuse de institutiile financiare relevante pe piata locala.

CEC Bank a lansat, in paralel cu programul Prima Casa 4, o oferta promotionala valabila pana in luna octombrie a acestui an. Institutia financiara ofera credite ipotecare cu un avans de 10% pe o perioada de cel mult 35 de ani. Nu se ofera, in cadrul acestui program alternativ marca CEC Bank, sume mai mari de 100.000 euro.

Raiffeisen Bank a intrat pe piata ipotecara cu sume care pot ajunge, in cazurile extreme, pana la 200.000 de euro. Acest proiect se adreseaza celor care nu poseda locuinte cu o suprafata utila mai mare de 50 mp, si este valabil doar pana in data de 20 iulie a acestui an.

ING Bank Romania si-a exprima intentia de a lansa un program de creditare prin intermediul caruia clientii vor putea solicita sume de pana la 80.000 euro cu o dobanda lunara de 6,4%. Singurul inconvenient al acestui program alternativ este avansul de 25% pe care-l solicita banca inainte de a livra suma  solicitata.

Bancpost ofera sume de pana la 250.000 de euro pe o perioada de cel mult 35 de ani. Avansul nu trece de 15%, iar dobanda de Euribor la 3 luni este de maxim 4,95%.

Millenium Bank, pe de alta parte, ofera credite ipotecare de pana la 300.000 de euro.  Reprezentantii acestei banci au decis sa pastreze avansul ala 10% si sa urce indicatorul Euribor la trei luni la 5%.

Cei care vor credite marca BRD sunt obligati sa plateasca un avans de 20% si sa gestioneze dobanzi semnificativ mai mari decat cele impuse in cadrul programului Prima Casa 4.

BCR a conceput un program de creditare prin intermediul caruia clientii pot solicita sume considerabile platind un avans de doar 15%, dobanzile fiind, si in acest caz, considerabil mai mari decat in cazul proiectului Prima Casa 4.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Noua Casa, solutia gasita de stat pentru a iesi din „ecuatia imobiliara”? Ce se va intampla cu preturile?

Intr-un articol-interviu realizat de catre Efin.ro pentru portalul Ziare.com, colegul nostru Leonard Munteanu  a facut o analiza comparata a programelor Prima Casa si Noua Casa. Va prezentam mai jos articolul pe larg: Proiectul "Prima Casa" va fi transformat in "Noua Casa", destinat doar pentru achizitia de locuinte noi, potrivit programului de guvernare 2013-2016 al Cabinetului Ponta II. Problema care apare[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Romanii nu par sa fie interesati de "Prima Casa 4"

Conform datelor culese si sistematizate de Fondul National de Garantare, interesul cetatenilor romani pentru creditele ipotecare oferite in cadrul programului Prima Casa 4 este relativ redus. In aceasta ordine de idei, se pare ca solicitarile unor astfel de imprumuturi cvasi-garantate de stat sunt de sapte ori mai putine decat in cea de-a treia etapa a acestui proiect guvernamental. Institutiile financiare[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Bancpost se alatura institutiilor financiare care acorda credite "Prima Casa 4"

Suntem informati ca, in prima luna de la lansare, programul Prima Casa 4 se „mandreste” cu nu mai putin de 8 institutii financiare participante: BCR, BRD, CEC Bank, Millenium, Alpha, Piraeus, Banca Transilvania si Bancpost. Iata ca predictiile unor specialisti intr-ale dinamicii imobiliare sunt invalidate in mod sistematic. S-a crezut ca Prima Casa 4 va influenta prea putin acest sector[...]

Citeste mai mult
coming back soon