Yandex.Metrica

Alege-ti chiriasii cu grija. Vezi alte 5 sfaturi utile!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem in mijlocul iernii, o perioada nu tocmai infloritoare pentru segmentul chiriilor de pe piata imobiliara. Multi chiriasi stiu acest lucru si incearca sa-si renegocieze conditiile acum sau sa-si gaseasca apartamente de inchiriat mult mai ieftine decat in lunile septembrie-octombrie.

Proprietarii locuintelor de inchiriat trebuie sa fie pregatiti pentru tentative de negocieri de pe pozitii de forta, iar pregatirea inseamna profesionalism pe intreaga desfasurare a relatiei proprietar-chirias.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Selecteaza-ti chiriasii cu grija. Tactica “primul venit- primul servit” poate fi falimentara si vina este numai a ta. Gandeste-te ce tip de chiriasi iti doresti si, cu ajutorul agentului tau imobiliar, alege un chirias stabil si care are potenta financiara pentru a-si plati chiria la timp.

2. Pune totul pe hartie. Contractul de inchiriere este sfant iar procesul verbal de predare-primire in care, pe langa situatia generala a imobilului, sunt prezentate toate bunurile cu care este utilat, il completeaza. Toate clauzele din contract sunt importante si acestea trebuie sa te protejeze in fata unor evenimente negative.

3. Ofera un spatiu functional. Curatenie, mobilier adecvat, obiecte sanitare, reparatii ale instalatiilor electrice si termice daca sunt necesare, acces la utilitati( televiziune, internet).

4. Intimitate. Vizitele neanuntate nu sunt pe placul chiriasilor indiferent de motivul vizitei. Anunta-ti chiriasii din timp si stabileste cu ei ora si durata vizitei.

5. Rezolva conflictele. Uneori ceilalti locatari din bloc nu sunt prea fericiti de vecinatatea chiriasilor, mai ales daca acestia sunt studenti. Astfel vor face foarte multe plangeri, cele mai multe bazate pe motive ridicole. Rezolva situatia printr-o intalnire cu acesti contestatari. Altfel, aceasta tensiune se va rasfrange asupra relatiei cu chiriasii tai.

6. Fii intelegator. O comunicare buna cu chiriasii tai iti va dezvalui amanunte din viata profesionala si profesionala a acestora. Vei putea astfel sa preintampini situatii cum ar fi, de exemplu, neplata chiriei pentru o perioada de timp ca urmare a unor probleme la locul de munca. Un chirias care are o relatie buna cu proprietarul apartamentului in care locuieste nu va ezita sa discute cu acesta deschis despre aceste probleme iar rezolvarea va veni de la sine.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de inchiriat in Cluj Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Ai o locuinta? De ce sa nu-ti mai cumperi una?

A fi proprietar nu inseamna numai siguranta. Nu inseamna numai o pozitie sociala peste medie. De ce sa nu vrei mai mult? Mai ales acum, cand poti profita de o situatie favorabila. Sa analizam cazul celor care si-au cumparat o locuinta in anii de boom imobiliar. Acestia, dupa cinci ani vad cum valoarea locuintei lor aproape s-a injumatatit. Sa presupunem[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Chiriasii au drepturi, nu doar obligatii!

Incepe oficial "sezonul chiriilor" si, in ultima perioada, am incercat sa-ti oferim sfaturi utile pentru a evita probleme de orice gen, atunci cand inchiriezi o locuinta. Unii dintre voi sunt la prima experienta imobiliara si trateaza superficial inchirierea unei locuinte. Trebuie sa stiti ca inchirierea este o afacere serioasa, certificata de un contract de inchiriere, un document oficial care stipuleaza[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cum sa inchei tranzactii imobiliare de la distanta?

Daca functioneaza dragostea de la distanta, de ce n-ar functiona si vanzarea sau inchirierea bunurilor imobile, atunci cand proprietarul nu se afla in localitatea in care este imobilele respective. Sa ne gandim numai la acele persoane care lucreaza si se stabilesc apoi in afara tarii. 1. Cel mai important lucru(si acesta este valabil indiferent daca esti sau nu in localitate)[...]

Citeste mai mult
coming back soon