Yandex.Metrica

Ai un venit de 1.000 de euro pe luna? Afla care este creditul imobiliar maxim pe care il poti lua de la banci!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Un studiu al companiei Kiwi Finance arata ca o familie care are un venit lunar de 1.000 de euro, poate imprumuta de la banci pentru cumpararea unei locuinte o suma cuprinsa intre 66.650 si 93.300 de euro, pe o perioada de 25 de ani.

In cazul in care se opteaza pentru un credit imobiliar in moneda nationala, suma maxima imprumutata variaza intre 53.400 si 79.450 de euro, echivalent in lei.

Care este dobanda si in ce moneda este mai rentabil sa ne imprumutam?

In momentul de fata, dobanda anuala efectiva(DAE) este de 4,75-8,5% la creditele in euro si 8,3-11,5% la creditele in lei, in functie de banca.

Diferenta dintre cotatiile Robor si Euribor este de 3% in prezent ceea ce reprezinta o rata cu 30% mai mare. Traian Stancu, directorul de operatiuni al Kiwi Finance explica: “O diferenta de 1 punct procentual la dobanda totala pentru un credit pe 30 de ani inseamna un plus de 10% la rata. La momentul in care diferenta intre Euribor si Robor va ajunge la 2% probabil ca vom avea rate aproximativ egale”.

“Din 2008 pana acum, cine ar fi luat un credit in euro ar fi platit mai putin decat o persoana cu un imprumut in lei. Statul poate incuraja creditarea in lei prin subventionarea dobanzilor sau prin deductibilitate fiscala”, a declarat Anca Bidian, director general Kiwi Finance.

Creditul in euro este mai ieftin in prezent si “niciodata nu are sens sa platesti mai mult cand poti da mai putin” a conchis Anca Bidian.

Sursa: www.wall-street.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cele mai bune credite «Prima casă»

Numai câteva bănci practică la creditele pentru locuinţe garantate de stat marje mai mici decât cele limită impuse de programul guvernamental. Din acest motiv, ofertele sunt aproape identice. Cele mai mici dobânzi la creditele „Prima casă" în euro sunt percepute de Raiffeisen Bank şi Emporiki. Acestea practică marje de 3,5% care se adaugă la indicele EURIBOR la 3 luni. La[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Bancile si programul "Prima Casa 4"

Avand in vedere ca exigentele proceselor de creditare ale bancilor participante la programul Prima Casa 4 au fost impuse de catre autoritatile guvernamentale, este de la sine inteles ca ofertele de pe piata sunt, in linii mari, similare, diferentele esentiale existand la nivel de servicii. Chiar daca preturile si costurile pe care le implica Prima Casa 4 sunt aproape identice[...]

Citeste mai mult
coming back soon