Yandex.Metrica

Adio Ursus pentru totdeauna! In locul fostei fabrici vom avea blocuri de 10 etaje, birouri si spatii comerciale!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Un urias brand al Clujului, un simbol al orasului, va fi inlocuit in curand de constructii care nici macar nu vor aminti de ceea ce a fost candva fabrica de bere Ursus.

Adio Ursus pentru totdeauna! In locul fostei fabrici vom avea blocuri de 10 etaje, birouri si spatii comerciale!Primaria a emis un certificat de urbanism prin care pe terenul situat intr-o zona deosebit de favorabila se poate ridica un ansamblu imobiliar cu functiuni complexe. Inaltimea maxima admisa pentru aceasta zona este de 10 etaje, iar cumparatori interesati nu au intarziat sa apara.

“SC Ursus Breweries SA a obtinut in luna august un certificat de urbanism pentru terenul de cateva hectare unde a fost amplasata fabrica de bere(…)In act se arata ca scopul emiterii certificatului a fost elaborarea Planului Urbanistic Zonal si construirea unui ansamblu mixt, rezidential, de comert si servicii. Ansamblul este impartit in 4 imobile dintre care cel mai inalt are 10 etaje. De asemenea, se vor ridica doua cladiri de 8 si 6 etaje, plus un imobil cu subsol, demisol si parter”, a declarat Diana Klusch, corporate affairs director al Ursus Breweries.

Desi datele viitorului ansamblu imobiliar sunt foarte explicite, reprezentanta Ursus a precizat ca intentia companiei este de a vinde terenul, nu de a se implica in constructia efectiva.

“Planurile de viitor legate de teren trebuie sa se integreze si sa sprijine planurile de dezvoltare ale orasului, asa cum vor fi ele decise de municipalitate. Tocmai de aceea se fac si demersuri la primarie si discutii legate de PUZ-uri pentru ca orice plan de dezvoltare sa fie in acord cu planurile zonei. Acesti pasi fac parte din procesul normal de dezvoltare al oricarei zone urbane”, a completat Diana Klusch.

Fabrica Ursus din Cluj si-a oprit productia in 2010, dupa o istorie de mai bine de 130 de ani.

Sursa: Adevarul

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Terenuri de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Imobilele construite fara autorizatie in cartierul Manastur vor intra in legalitate

Se pare ca imobilele ilegale din cartierul Manastur, imobile pentru care proprietarul a fost sanctionat cu amenda maxima de 100.000 lei, vor fi reintegrate in procesul de obtinere a autorizatiei de construire, ceea ce inseamna ca, daca totul merge conform planului, nu vor fi demolate. Astfel, proprietarul terenului din cartierul Manastur, Tudor Manole, si arhitectul care lucreaza la documentatie au[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Un nou investitor privat vrea sa construiasca blocuri pe strada Eugen Ionesco

Se pare ca dezvoltatorii imobiliari sunt completamente indiferenti la exigentele arhitecturale. In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca un investitor privat a propus in sedinta Comisiei Tehnice a Teritoriului si Urbanism (CTATU) construirea a doua imobile multifamiliale pe strada Eugen Ionescu. Aceasta noua tentativa de ridicare a unor cladiri de locuinte colective este in directa si[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: urbanistii primariei au aprobat cladirea de birouri Iulius Group

„Ziua de Cluj” ne informeaza ca proiectul de birouri propus de Iulius Group pe malul lacului din Gheorgheni a fost avizat ieri de Comisia de Amenajare a Teritoriului si Urbanism din cadrul primariei. In ciuda faptului ca foarte prospera companie „responsabila” de Iulius Mall intentioneaza, inca de anul trecut, sa demareze lucrarile la respectivul imobil, lucrurile au fost tergiversate pe[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.