Yandex.Metrica

Adio Real! Consiliul Concurentei a autorizat preluarea hipermarketurilor Real de catre Auchan!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Francezii de la Auchan au achizitionat 20 de magazine Real din Romania iar acum aceasta operatiune a primit acceptul Consiliului Concurentei.

Pentru ca tranzactia sa fie autorizata, cei de la Auchan si-au luat angajamentul de a nu creste preturile cu mai mult de 5% fata de media preturilor din celelalte magazine din retea pe o perioada de 3 ani. De asemenea, in urmatorii 5 ani nu se vor deschide magazine noi pe cele doua piete relevante, Craiova si Targu Mures.

Astfel, Consiliul Concurentei a stabilit ca aceasta operatiune de concentrare economica nu ridica probleme importante in calea concurentei efective ci mai degraba, este o consolidare a unei pozitii pe pietele relevante identificate.

“Consumatorii au posibilitati reale de alegere in majoritatea zonelor geografice analizate. In plus, angajamentele asumate de parti asigura o functionare corecta a acestor piete si pe viitor. Pe majoritatea pietelor analizate au avut loc deschideri de noi magazine si nu exista bariere semnificative care sa influenteze intrarea pe piata de retail din Romania”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Sursa: www.incomemagazine.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

Auchan si Metro negociaza preluarea Real

Francezii de la Auchan si nemtii de la Metro Group negociaza deja de trei saptamani preluarea de catre retailerul francez a magazinelor Real din Europa Centrala si de Est, inclusiv a celor din Romania. Prelungirea discutiilor peste estimarile initiale ale partilor s-a datorat neintelegerilor legate cuantumul chiriilor. "Proprietarii de magazine au legat valoarea chiriilor de vanzarile anuale, ceea ce inseamna[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Auchan demareaza primele proiecte proprii in Romania!

Immochan, sau divizia imobiliara a retelei franceze Auchan, a intrat deja pe piata romaneasca, dezvoltand primele doua proiecte-centre comerciale proprii, situate in cartierele bucurestene Giulesti si Ghencea. Cele doua proiecte vizeaza deschiderea unor galerii comerciale, care sa cuprinda, pe langa hipermarketurile proprii, Auchan, si spatii destinate altor magazine. Proiectul din Giulesti, de exemplu, va avea peste 2.000 de metri patrati[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.