Yandex.Metrica

Achiziția unei case – o opțiune tot mai populară în această perioadă

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Specialiștii Blitz remarcă la nivelul pieței o cerere în creștere pentru case și apartamentele destul de spațioase cât să permită amenajarea unui birou pentru munca de acasă, plus spații exterioare mai generoase.

Pe măsură ce tot mai multe companii și instituții au găsit metode de a prelungi sau chiar a permanentiza munca de acasă pe perioade mai lungi, ca răspuns la restricțiile specifice acestei perioade, cererea de locuințe se adaptează la acest nou model de echilibru între viața personală și cea profesională. 

Experiența ultimelor luni a arătat că, în multe domenii, munca de acasă este nu doar posibilă, ci chiar poate aduce rezultate bune, atât pentru companii cât și pentru angajați, care astfel beneficiază de mai multă flexibilitate, de mai mult timp petrecut cu familia, și nu în ultimul rând, de o economie importantă de timp care ar fi fost alocat deplasărilor zilnice prin oraș spre și dinspre locul de muncă. 

„Există o cerere în creștere pentru vânzare de case cu grădină, case de tip duplex sau apartamente cu spații exterioare generoase, gen terasă sau chiar acces la grădină. Observăm de asemenea un interes crescut cu privire la proprietățile aflate la periferie, în principal în zonele verzi și linistite”, a declarat Bogdan Bucur, Master Broker I. 

Suprafețele cele mai căutate sunt între 110-120 mp suprafață locuibilă și 200-250 mp suprafață de teren, conform specialiștilor Blitz, care permite un bun echilibru între confortul familiei și zona alocată biroului. Plaja de preț cea mai vizată pentru case de vânzare  în această perioada este undeva între 100.000 și 200.000 euro, bineînțeles, cu prețurile adaptate zonei, poziționării și finisajelor. 

Această tendință este cu atât mai remarcabilă cu cât există o creștere a cererilor venite din partea celor ce anterior se aflau în căutare de apartamente cu 3 și 4 camere sau surprinzător chiar cu 2 camere. Specialiștii Blitz anticipează o potențială creștere a cererii pe viitor pentru locuințele care dispun de spațiu în care poate fi amenajat cu ușurință un birou pentru cei care vor lucra tot mai mult de acasă.

Această perioadă a influențat și așteptările celor ce au proprietăți la vânzare: cei care aveau proprietății supraevaluate în prima parte a anului s-au aliniat cu prețurile din piață, sesizându-se scăderi de preț între 3 și 10 procente, în funcție de proprietate, conform indicelui Blitz. De asemenea, această perioadă i-a ajutat cu privire la luarea unei decizii pe cei care nu aveau o intenție reală de a vinde.

De asemenea, această tendință de a petrece mai mult timp acasă, și a avea flexibilitate în timpul zilei pentru diferite activități personale, poate avea pe viitor influențe mai largi și asupra dinamicii zonelor de locuit. Se remarcă deja o mutare a atenției comercianților și antreprenorilor spre spațiile din zonele rezidențiale, cu trafic pietonal local, pentru a fi în proximitatea celor ce locuiesc acolo și care își reduc deplasările spre marile centre comerciale și zone publice.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj sau judetul cu cele mai multe hoteluri si pensiuni scoase la vanzare

Conform unei analize a portalului imobiliare.ro, Cluj-Napoca se afla in topul oraselor cu cele mai multe hoteluri, moteluri si pensiuni scoase la vanzare.  In contextul in care suntem in plina si opulenta perioada estivala, aceasta neasteptata situatie a pietei unitatilor de agrement este aproape inexplicabila. Avand, insa, in vedere ca ne resimtim de pe urma recesiunii, nimic din ceea ce[...]

Citeste mai mult
Acum 11 luni 0 Comentarii

Locuința ta se devalorizează în această perioadă sau își menține valoarea?

Deși poate părea prematur să te gândești deja la o vânzare, e important să ai în vedere că o locuință este în primul rând o investiție, atât financiară cât și emoțională. Și în lumea de azi, investițiile sigure sunt cele mai importante, de aceea valoarea locuinței ar trebui mereu evaluată în comparație cu piața. Dincolo de evoluția generală a pieței,[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

BLITZ Imobiliare: Case la pret de apartament

Perceptia sau preconceptia comuna este ca o casa costa „infinit” mai mult decat un apartament, motiv pentru care potentialii clienti cu un capital relativ redus cauta oferte intr-un mod cu totul specializat. Adevarul este, insa, ca exista case scoase la vanzare cu preturi „improbabile”, si ca potentialii cumparatori care considera ca au bani doar de un apartament se pot trezi[...]

Citeste mai mult
coming back soon