Yandex.Metrica

7 milioane de euro pentru reabilitarea Arcului de Triumf din Bucuresti

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, a declarat recent ca va semna contractul de finantare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru inceperea lucrarilor de consolidare, restaurare si conservare a faimosului Arc de Triumf.

Cei de la Imopedia.ro ne informeaza ca cererea a fost depusa in decembrie 2009, iar procesul de evaluare a durat mai bine de un an si jumatate.

Valoarea totala a proiectul este de 30 milioane lei, iar asistenta financiara nerambursabila este de 22 milioane lei.

Dupa parerea mea, Arcul de Triumf ar fi trebuit sa intre in consolidare ieri, a spus Sorin Oprescu.

Spre marea dezamagire a amatorilor de senzatii ieftine, primarul Bucurestiului a mentionat ca nu va fi amenajata nicio cafenea sau restaurant pe terasa monumentului, asa cum se vehicula in urma cu cativa ani.

Totodata, Primaria Capitalei si MDRT vor mai semna contracte si pentru consolidarea si reabilitarea Observatorului Astronomic “Vasile Urseanu”, pentru care este depusa cererea de finantare din 18 decembrie 2009. Proiectul, in valoare de 11 milioane lei, a fost aprobat spre finantare pe 14 aprilie 2011.

Alte proiecte care asteapta sa fie evaluate sunt cele privind reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului la spitalul clinic de copii Dr. Victor Gomoiu, precum si cel pentru reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului de la Foisor.

Avem inca in evaluare, dar in foarte scurt timp vom semna celelalte doua proiecte, pentru Observatorul Astronomic si Arcul de Triumf, si speram ca in felul acesta sa contribuim la cresterea gradului de absorbtie al fondurilor europene pe regiunea Bucuresti-Ilfov, care, intr-adevar, a mers greu. A mers cel mai greu dintre toate regiunile de dezvoltare la nivel national, a spus ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca sau Primul bloc reabilitat termic prin programul subventionat de stat

Am fost informati recent ca programul de reabilitare termica a locuintelor va fi demarat prin intermediul institutiilor financiare, statul neavand suficiente fonduri pentru a suporta vastele cheltuieli de unul singur. Astfel, sumele necesare finalizarii proiectului vor fi asigurate de bancile care decid sa participe la acest program, iar dobanzile vor fi suportate in totalitate de Ministerul Dezvoltarii Regionale. Acestea fiind[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj: Cartierul Tineretului se transforma in parc fotovoltaic

Steluta Cataniciu, consilier PNL, a declarat recent ca reconversia Cartierului Tineretului intr-un parc fotovoltaic, reconversie sustinuta de insusi Consiliul Local Cluj-Napoca, nu se inscrie in „planul de bataie” al principalului actionar privat, si anume TriGranit (prin societatile Iris Ventures Limited si Burnet Holding LLC). Se pare ca Sorin Apostu a decis sa-l sustina in sus-numita reconversie pe Arpad Pazskany, care[...]

Citeste mai mult
coming back soon