Yandex.Metrica

6 luni de Prima Casa in 2014! Se apropie finalul programului?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Este ora bilantului, iar datele arata ca in prima jumatate a anului 2014, programul guvernamental de sprijinire a achizitie de locuinte a inregistrat un nou succes. De data aceasta insa, acest succes i-ar putea aduce sfarsitul.

Prima CasaReprezentantii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM, au afirmat intr-un comunicat recent, ca plafonul de garantii pentru acest an s-a epuizat intr-un procent de peste 50%. Matematica ne spune ca suntem in grafic, dar bancile comerciale se pregatesc deja pentru epuizarea fondurilor inca din aceasta toamna. BRD, de exemplu, ofera clientilor un credit ipotecar in lei cu un avans de minim 5%, similar cu cel in cazul Prima Casa.

In aceeasi masura si BCR este pregatita pentru finalul programului guvernamental:”vanzarile de ipotecare standard au ajuns sa egaleze pe cele acordate prin programul guvernamental Prima Casa”, a declarat Andrew Gerber, director de produse retail in BCR. “Acesta este un semnal puternic ca piata imobiliara este pe un trend ascendent sustenabil, tranzactiile imobiliare putand fi sustinute din activitatea de baza a bancii”, a completat acesta.
Topul judetelor in functie de solicitarile pentru Prima Casa in primele 6 luni ale anului arata astfel:

1. Bucuresti 27,6%
2. Cluj 8,1%
3. Ilfov 7,1%
4. Timis 5,8%
5. Constanta, Brasov, Sibiu, Iasi intre 3 si 5%

Cele mai putine solicitari provin din judetele Calarasi, Ialomita si Giurgiu, cate 0,3% fiecare.

De la inceputul anului pana in prezent, FNGCIMM a acordat peste 11.000 de garantii, in valoare totala de 1,09 miliarde de lei, din plafonul total de 2 miliarde de lei.

Sursa: www.mediafax.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

Noua Casa, solutia gasita de stat pentru a iesi din „ecuatia imobiliara”? Ce se va intampla cu preturile?

Intr-un articol-interviu realizat de catre Efin.ro pentru portalul Ziare.com, colegul nostru Leonard Munteanu  a facut o analiza comparata a programelor Prima Casa si Noua Casa. Va prezentam mai jos articolul pe larg: Proiectul "Prima Casa" va fi transformat in "Noua Casa", destinat doar pentru achizitia de locuinte noi, potrivit programului de guvernare 2013-2016 al Cabinetului Ponta II. Problema care apare[...]

Citeste mai mult