Yandex.Metrica

5 motive pentru care ar trebui sa-ti cauti alta chirie!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ai inchiriat un apartament si dupa cateva saptamani iti dai seama ca nu corespunde cerintelor tale. Veste buna este ca, spre deosebire de situatia in care cumparai acelasi apartament, sa te muti pare o nimica toata. Vestea proasta este ca acest lucru te va costa.

Ai o scuza, intr-adevar, aceea ca, datorita dinamicii sectorului chiriilor, ai luat decizia fiind constrans de timp. In cateva minute nu poti sa stabilesti corect care sunt plusurile si minusurile unei proprietati. Atunci cand, dupa saptamani sau luni de sedere, minusurile ajung sa cantareasca mai mult decat plusurile, trebuie sa-ti cauti alta chirie.

Care sunt principalele minusuri?

1. Mijlocele de transport. Te-ai pozitionat bine, esti aproape de statia de autobuz sau de tramvai, dar schimbi 2-3 mijloace de transport pentru a ajunge la facultate sau la serviciu. Pierzi timp si pentru tine timpul este foarte pretios. Astfel, alegi sa te deplasezi cu taxiul. Dar asta costa bani. Este o situatie din ce in ce mai stresanta. Pierzi timp, bani si nervi. Trebuie sa te muti!

2. Imobil prea agitat.
Sau poate prea linistit. Atunci cand ai vizionat apartamentul in care stai, nu aveai cum sa-ti cunosti si viitorii vecini. Daca blocul tau este prea agitat, aceasta agitatie te va cuprinde si pe tine. Vor urma nopti nedormite si zile in care concentrarea si randamentul iti vor fi afectate. La fel, atunci cand blocul este prea linistit, nu vei putea sa-ti inviti prietenii la o cina pentru ca va trebui sa mergeti pe varfuri, iar la cel mai mic zgomot, vei auzi batai la usa.

3. Cartier fara facilitati. Daca ai ales o chirie doar pentru ca asa ti-au recomandat prietenii, este posibil sa nu fi analizat la rece cum va arata viata ta de zi cu zi in zona in care tocmai te-ai mutat. Viata ta nu inseamna numai apropierea fata de job sau fata de scoala ci si un teren de sport, un parc, un loc de parcare, magazinul non-stop de la colt sau farmacia.

4. Colaborarea precara cu proprietarul. Foarte multi dintre proprietarii apartamentelor de inchiriat nu se implica in asigurarea celor mai bune conditii de locuire chiriasilor. Daca nu te multumeste conexiunea la internet sau ai probleme cu vecinii iar proprietarul nu intervine, acest lucru se va perpetua in timp si nu te vei putea baza pe sprijinul sau in niciunul din demersurile tale.

5. Chiria prea mare. Erai presat de timp, era in plin sezon al chiriilor si ai fost dispus sa platesti oricat numai sa-ti rezolvi aceasta problema locativa. Acum vezi ca in jurul tau lucrurile s-au mai asezat. Iti recomandam sa ai o discutie cu proprietarul in ceea ce priveste chiria. Poate nu vei reusi o negociere spectaculoasa insa, pentru aceeasi suma de bani poti obtine mai multe facilitati: un loc de parcare rezervat, o curatenie generala anuala, schimbarea televizorului vechi din living cu un smart tv, etc.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de inchiriat in Cluj Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon