Yandex.Metrica

5 lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand cumperi un teren!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

“Casa visurilor” reprezinta dorinta suprema a oricarei persoane. Unii duc acest concept la limita, intelegand prin acest lucru, constructia de la zero a locuintei mult visate. Si totul incepe cu achizitionarea terenului. Pentru ei si pentru voi toti, va oferim cateva sfaturi utile, materializate in lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a porni la drum.

1. Tipuri de terenuri. Exista doua tipuri de terenuri de constructii: terenuri amenajate(nivelate, cu drum de acces construit, cu utilitatile trase) si terenuri neamenajate(care necesita lucrari suplimentare de consolidare, terasare si nivelare, cu utilitatile ce trebuiesc aduse pana la teren, fara drumuri de acces costruite).

2. Pretul. Totul porneste de la disponibilitatile tale banesti. Stabileste-ti un buget limita pentru fiecare faza in parte: cumpararea terenului, realizarea proiectului si obtinerea avizelor, realizarea constructiei si finisajelor. Atunci cand depasesti unul din aceste bugete partiale, acest lucru se va simti in cazul celorlalte. Si nu-ti doresti sa renunti la finisajele pe care le-ai stabilit cu familia ta!

3. Zona. Zona unde este amplasat terenul este foarte importanta. O zona in crestere poate fi un plus, pentru ca vei avea vecini asemenea tie, dar si un minus pentru ca, in perioada urmatoare se anunta lucrari noi si vei avea parte de zgomot, praf, etc. Pe de alta parte, cand ne referim la zona, ne gandim la o arie urbana sau o arie rustica, sau poate turistica. De asemenea este foarte importanta pozitia terenului fata de punctele cardinale. Nu-ti doresti sa ai toate ferestrele catre nord!

4. Restrictii de constructii. Exista documente care trebuiesc consultate inainte de a face achizitia. Ce tip de locuinte se pot construi in anumite zone poti afla din Planul Urbanistic General elaborat de specialistii din Comisia de Urbanism a Primariei. Astfel poti afla daca poti realiza, de exemplu, o constructie de 2 etaje, de folosinta permanenta, intr-o anumita zona.

5. Proiecte de interes local. Studiaza presa locala, studiaza programul Primariei din orasul tau si afla ce proiecte de infrastructura sunt anuntate pentru anul in curs si anii viitori. Introducerea sistemului de canalizare, apa, gaz, sau asfaltarea strazilor, sunt proiecte frecvent intalnite in proiectele comunitare locale.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Cumpararea unui teren. Aspecte cadastrale
Acum 7 ani 0 Comentarii

Cumpararea unui teren. Episodul 2- Aspecte cadastrale

Continuam serialul nostru "Cumpararea unui teren" cu sfaturi din partea domnului avocat Dan Ioan Oniga. Vom afla astazi cateva lucruri foarte importante cu privire la identificarea terenului si diferentele dintre numarul topografic si cel cadastral, diferente traduse in masuratori gresite si abateri care uneori depasesc cativa metri- ceea ce in acest domeniu este foarte mult. Aspectele cadastrale. Topograful Terenul achizitionat[...]

Citeste mai mult
Cumparare terenuri. Alte aspecte
Acum 7 ani 0 Comentarii

Cumpararea unui teren. Episodul 4- Alte aspecte importante!

Serialul nostru, realizat in colaborare cu domnul avocat Dan Ioan Oniga, cuprinzand sfaturi pentru cumparatorii de terenuri se apropie de final. In primele trei episoade v-am prezentat aspecte legale, cadastrale si urbanistice cu privire la acest subiect. In acest ultim episod, va vom prezenta cateva informatii valoroase despre studiul geotehnic, imprejmuirea terenului, informarea la primarie si unele aspecte legate de[...]

Citeste mai mult
Acum 11 ani 0 Comentarii

Cele mai ieftine terenuri intravilane in zone turistice de munte

Cele mai ieftine terenuri intravilane in zone turistice de munte, pretabile pentru investitii, sunt in comuna Neagra Sarului (judetul Suceava), Rasnov (Brasov) si Gura Raului (Sibiu), unde pretul pe metrul patrat variaza intre patru si zece euro, potrivit unui top realizat de portalul imobiliare.ro. Cele mai ieftine terenuri intravilane in zone turistice de munte sunt la Neagra Sarului, Rasnov si[...]

Citeste mai mult
coming back soon