Yandex.Metrica

5 lucruri pe care proprietarii locuintelor de inchiriat ar trebui sa le stie!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Sa inchiriezi o locuinta n-ar trebui sa fie un lucru foarte complicat. Pana la urma, despre ce vorbim? Cumperi, amenajezi, dotezi si inchiriezi. Simplu, nu? Noi ne vom permite sa complicam putin lucrurile pentru ca in sectorul imobiliar, ca si in celelalte sectoare, lucrurile trebuie sa se desfasoare intr-un anumit mod pentru a produce rezultatele asteptate. Faptul ca ai un calculator nu te face informatician, la fel cum, daca ai o masina, nu devii automat pilot de curse.

Iata cele 5 lucruri pe care un proprietar trebuie sa le cunoasca, pentru a avea cele mai bune rezultate:

1. Inchirierea unui apartament este o afacere nu un hobby. In primul rand trebuie sa cunosti foarte bine cadrul legal, taxele si impozitele pe care le ai de platit. In al doilea rand, atentie la contractul de inchiriere. Stim, este apartamentul tau si poti face ce vrei, cand vrei. In realitate lucrurile nu stau chiar asa. Nu putine au fost cazurile in care chiriasii nu si-au platit chiriile la timp, apoi au refuzat sa paraseasca locuinta inchiriata si toate aceste aspecte inseamna bani pierduti pentru tine. Si, nu in cele din urma, trebuie implicare. Intreaba chiriasul? Ce imbunatatiri sunt necesare? Care vecin este galagios si il deranjeaza? Tu poti rezolva toate aceste probleme si nu numai ca poti, este de datoria ta sa o faci!

2. O locuinta are nevoie de imbunatatiri. Asa cum spuneam mai sus, cea mai simpla varianta pentru tine este sa intrebi chiriasul. Aducand acele plusuri locuintei de care el are nevoie in primul rand, vei creste calitatea apartamentului tau, iar in al doilea rand, vei intari relatiile cu chiriasul. Toti proprietarii de locuinte de inchiriat isi doresc chiriasi pe termen lung!

3. Apeleaza la ajutorul specialistilor. O agentie imobiliara iti poate aduce clienti mai repede decat o poti face tu. Si, fiecare zi pierduta, costa! De asemenea, o agentie imobiliara iti aduce clienti de calitate. Nu oricine apeleaza la serviciile unei agentii specializate! Sa nu uitam de sfaturile in ceea ce priveste chiria pe care o poti obtine si de consilierea juridica.

4. Nu confunda chirie cu rata la banci. Flexibilitatea este cheia. Sunt perioade mai proaste in viata fiecarui individ si poate ca intarzierea la plata chiriei sau utilitatilor nu este rea-vointa. Fii flexibil, nu taxa fiecare zi de intarziere conform contractului de inchiriere! Sunt suficiente in viata unui om, penalitatile la facturile de utilitati, la compania de telefonie sau cea de cablu. Nimeni nu plateste aceste penalitati cu zambetul pe buze!

5. Regulile apartamentului. Va recomandam sa intocmiti un set de reguli, altele decat clauzele contractului de inchiriere. Petrecerile pana dimineata, vizitele repetate si zgomotoase ale prietenilor transformand locuinta ta intr-un “du-te-vino” continuu, etc, nu sunt prezente in niciun contract. Este bine sa fie clarificate pentru a evita neplacerile.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Sfat pentru cumparator: daca vrei sa pornesti din pole-position in cadrul negocierilor, pune intrebari!

Domnule cumparator/ doamna cumparatoare  ai dreptul de a pune intrebari! Orice intrebare nerostita si deci, orice raspuns neprimit din vina proprie, poate fi folosit impotriva ta. Ai dreptul de a fi reprezentat de un consilier imobiliar. Ati inteles care va sunt drepturile? Ok! Lasati mainile jos acum. Chiar daca am parafrazat o secventa clasica din filmele politiste americane, lucrurile se[...]

Citeste mai mult
coming back soon