Yandex.Metrica

5 intrebari pentru cei care doresc sa achizitioneze o cladire istorica

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cladirile istorice nu sunt cladiri obisnuite iar uneori, furati de entuziasm si vrajiti de frumusetea naturala a acestora, unii cumparatori pot face calcule gresite. Astfel investitia se poate transforma in cel mai scurt timp intr-un faliment nedorit de nimeni.

Am facut o selectie a celor mai importante intrebari la care trebuie sa ai raspunsurile pregatite, inainte de a investi intr-o cladire cu valoare istorica.

1. Care sunt reglementarile locale cu privire la cladirile istorice? Vei afla astfel ce destinatie poti da cladirii achizitionate, locuinta sau spatiu comercial, ce interventii sunt permise la nivel de fatada(design, materiale, culori), etc.

2. Cladirea pe care urmeaza sa o achizitionezi necesita lucrari ample de restaurare? Ar trebui sa consulti un arhitect si un specialist in amenajari interioare pentru o evaluare a costurilor acestor lucrari de restaurare.

3. Exista pe piata materiale originale sau alternative pentru restaurare? Restaurarea unor cladiri cu valoare istorica nu se face cu materiale low-cost. Trebuie sa stii acest lucru si sa te astepti la un buget consistent, mult mai mare decat in cazul restaurarii unei case obisnuite. Materialele pentru astfel de lucrari pot, in afara banilor, sa coste foarte mult timp- timpul necesar procurarii acestora.

4. Sunt mesteri care au cunostinte si portofoliu de lucrari in domeniul cladirilor istorice? Exista pictori, dar nu oricine poate picta biserici. Alege-ti bine echipa de meseriasi, pentru ca nu oricine poate efectua lucrari de renovare cu migala si maiestria necesara pentru cladirile istorice.

5. Care este “povestea” cladirii istorice pe care vrei sa o achizitionezi? Valoarea unei cladiri, dincolo de cea imobiliara, de piata, sta si in povestea ce zace ascunsa in spatele peretilor sai. Nu orice cladire situata in centrul istoric are o valoare cu adevarat istorica insa, daca tu descoperi povestea cladirii tale, ai castigat! “Aici a locuit…”, “Aici a innoptat…” sau “In aceasta cladire a functionat…”- o inscriptie de acest gen, pozitionata pe fatada cladirii ii va creste valoarea de cateva ori.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Case de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Sfaturi pentru cei care intentioneaza sa cumpere o locuinta intr-o cladire istorica- Imobiliare la minut (28)

"Imobiliare la minut"- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. Tema emisiunii de astazi: Sfaturi pentru cei care cumpara o locuinta situata intr-o cladire istorica. Cladirile istorice nu sunt cladiri obisnuite iar uneori, furati de entuziasm si vrajiti de frumusetea acestora, unii cumparatori pot lua cea mai nefericita decizie. Asculta-ne cu atentie si vei afla ce intrebari trebuie sa-ti pui[...]

Citeste mai mult
coming back soon