Yandex.Metrica

5 ingrediente ale unei alegeri imobiliare reușite

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Alegerea zonei pentru viitoarea locuință este întotdeauna o adevărată aventură și un proces în care te implici emoțional.

Ai condus cu mașina prin zonă, să vezi traficul și locurile de parcare. Te-ai interesat de stații de transport. Ai calculat durata necesară până la birou, până în centru, sau până la cinema. Te-ai uitat la aspectul clădirilor din jur, să vezi ce vecini ai.

Deci, știi că e un cartier care îți va plăcea. Dar, pentru a iubi cu adevărat o anumită zonă, pentru a te plimba cu plăcere pe străzile și aleile din vecini, și pentru a veni cu bucurie acasă în fiecare zi, e nevoie și de alte ingrediente. Ce alte informații ar fi bine să ai, înainte de a te decide asupra unei anumite zone sau cartier?

Parcuri și spații verzi

Realitatea ultimelor luni ne-a arătat importanța unor spații verzi, parcuri, alei sau terenuri de sport, aflate în proximitatea locuinței. În condiții de restricții de mobilitate, această proximitate este cu atât mai importantă, și mulți au început să aprecieze tot mai mult posibilitățile de mișcare și plimbare din apropierea casei.

Evaluați distanța casei de cumpărat față de cel mai apropiat loc verde, fie parc, teren de joacă sau sport, sau o simplă alee cu multă verdeață. Dacă se poate, mergeți și la diferite ore din zi, să vedeți cât de aglomerat este.

Zone de plimbat animalele

Pentru iubitorii de animale, zonele pet-friendly sunt mai mult decât binevenite. De aceea e bine să vedeți care sunt posibilitățile de plimbare pentru micii prieteni, deoarece au nevoie de mișcare în aer liber la fel de mult ca și noi. Un apartament aflat la etajul 7, într-un bloc cu o parcare betonată de jur împrejur probabil că nu e cea mai bună opțiune pentru un iubitor de căței.

De asemenea, în cazul apartamentelor de vânzare, e bine să vă interesați dacă asociația de proprietari are anumite reguli ori restricții legate de prezența animalelor.

Magazine alimentare și nealimentare

A avea un magazin alimentar în apropiere este o necesitate care a devenit evidentă în ultimele luni, odată cu limitarea deplasărilor. Restricțiile de mișcare ne-au învățat să apreciem ceea ce e lângă noi și unde putem ajunge în mod convenabil, oricând, fără să trebuiască să traversăm orașul.

În plus, multe din aceste magazine pot oferi produse locale ori pot avea chiar propriile produse, care ar fi dificil de găsit în marile lanțuri.

Teren de sport

Un teren de sport în apropiere, chiar dacă este pur și simplu o alee de jogging într-un parc, e o facilitate care își va arăta beneficiile foare repede. E aproape, e la îndemână, și poți merge împreună cu prietenii și vecinii. Vei economisi mult timp față de deplasarea la sălile de fitness din marile centre comerciale, dar probabil și bani.

Cu atât mai bine dacă are terenuri de sport amenajate ori chiar o zonă acoperită, care poate fi folosită și pe vreme nefavorabilă. În plus, pentru cei cu copii e un loc perfect pentru a petrece timp împreună cu cei mici și pentru a le descoperi pasiunile pentru sport și mișcare.

Cafenea

Fie că e vorba de o mică afacere de familie, cu câteva mese și un meniu de o pagină, fie că e parte dintr-un lanț mai mare, o cafenea locală va da întotdeauna personalitate cartierului și împrejurimilor. Poate fi un loc pentru o întâlnire rapidă la o cafea sau pentru o după-masă relaxată la terasă, când orașul pare prea aglomerat.

Dacă are și opțiuni de luat masa, e cu atât mai bine, deoarece poți să comanzi ceva în drum spre casă, să soliciți o livrare sau să ieși cu familia la o cină.

Cum să faci alegerea

S-ar putea să nu poți găsi toate cele de mai sus în fiecare zonă sau cartier care îți place, dar poți începe prin a le prioritiza, și a-ți stabili care sunt cele esențiale, fără de care nu te-ai muta în zona respectivă.

Și cel mai important lucru e ca acest proces să fie abordat cu răbdare, deoarece s-ar putea să apară pe piață în această perioadă locuințe în zone urmărite de tine, ori să identifici chiar perspective și oferte noi, cu ajutorul agentului tău.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Pipera Clujului se redefineste!

Strada Buna Ziua va putea "gazdui" in viitor cladiri cu functiuni mixte, conform reglementarilor noului Plan Urbanistic General, aflat in faza ultimilor dezbateri inainte de aprobare. In zona strazii Buna Ziua s-a construit mult, pe orizontala sau pe verticala, organizat sau mai putin organizat, ceea ce a facut ca zona sa fie introdusa in categoria celor care nu se mai[...]

Citeste mai mult
Acum 6 luni 0 Comentarii

Nou vs Vechi: Ce Apartament este mai Avantajos?

Dacă ești în căutarea unei locuințe e posibil să dai peste oferte care să te pună în dificultate și să nu știi ce să alegi. Cei mai mulți clienți ne cer ajutorul în evaluarea unor alternative de genul: Opțiunea nr. 1 - apartament nou de 70 de mp, semifinisat, cu două camere într-un cartier mărginaș, cu două grupuri sanitare, unul[...]

Citeste mai mult
coming back soon