Yandex.Metrica

5 documente pe care cumparatorii trebuie sa le cunoasca!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Drumul pe care urmeaza sa-l parcurgi catre locuinta visata este impartit in mai multe etape. In fiecare dintre acestea apar elemente si persoane noi, care-ti vor deveni colaboratori, si te vor ajuta sa realizezi tranzactia in conditii de siguranta si echitabilitate.

Toate aceste etape sunt certificate de unele documente, pe care tu ar trebui sa le cunosti, pentru a evita situatiile neplacute de a fi pus in fata unor fapte si acte, la prima vedere. Ti-ar crea o stare neplacuta si temerile tale se vor adanci.

Iti prezentam mai jos principalele documente, cu care te vei intalni in incursiunea ta imobiliara, impreuna cu scurte explicatii aferente fiecaruia:

1. Primul pas- bugetul. Contractul de credit- reprezinta un document intre banca, pe de o parte si client de cealalta parte. Incadrandu-se in cerintele bancii pentru creditul respectiv, clientul devine beneficiar al creditului si, prin contractul de credit, el se obliga sa restituie suma de bani imprumutata de la banca, plus dobanda aferenta creditului, pana la o anumita data stabilita in contract. De asemenea, beneficiarul se obliga sa utilizeze creditul numai pentru scopul declarat si contractat.

2. Pasul doi- consilierea imobiliara. Contractul de intermediere(contractul de comision)- se incheie intre client si agentia imobiliara partenera si reglementeaza cuantumul comisionului agentiei pentru serviciile prestate, modalitatea de plata, conditiile in care se plateste(daca si numai daca, una din ofertele prezentate de catre agentia imobiliara, a fost acceptata de catre client), si momentul platii.

3. Pasul trei- identificarea imobilului. Extrasul de carte funciara autentificat- reprezinta un document care certifica datele de identificare ale imobilului(numele proprietarului, descrierea imobilului si incadrarea), precum si situatia juridica a acestuia(ipoteci, interdictii de instrainare, etc).

4. Pasul patru(nu este obligatoriu)- antecontractarea locuintei. Antecontractul de vanzare-cumparare- reprezinta o promisiune de vanzare, respectiv cumparare, a partilor, la o anumita data stabilita de comun acord. Asa cum am aratat mai sus, antecontractul reprezinta o promisiune nu o obligatie, oricare din cele doua parti avand dreptul de a renunta, in conditiile stabilite de antecontract(pierderea/returnarea avansului, despagubiri, etc).

5. Pasul cinci- vanzarea/cumpararea. Contractul de vanzare-cumparare- reprezinta un document prin care cele doua parti, vanzatorul si cumparatorul, se obliga sa transfere/accepte o proprietate in schimbul unei sume de bani.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare- Leonard M.

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

3 sfaturi pentru o negociere de succes!

Asa cum am aratat anterior, sa vinzi o locuinta nu este un lucru usor. Sunt mai multe etape, iar azi ne vom ocupa de faza negocierilor. Negocierile sunt complexe si, pentru ca fiecare afacere este unica, iar negocierile difera de la caz la caz, ne propunem sa va oferim cateva sfaturi generale pentru ca negocierile sa se incheie cu succes[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Prima Casa 5, va fi sau nu va fi?

Aceasta este intrebarea ce sta pe buzele tuturor: cumparatori, bancheri, agentii imobiliare. Ce se va intampla dupa cu programul Prima Casa in 2013? Sunt foarte multi oameni care-si doresc o locuinta, dar care, pana in prezent, desi au trecut 3 etape din Prima Casa si urmeaza sa se incheie si a patra, inca nu au accesat acest tip de credit.[...]

Citeste mai mult
coming back soon