Yandex.Metrica

5 beneficii ale colaborarii cu un agent imobiliar

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Relevanta agentilor imobiliari este, in ciuda controverselor nascute in jurul lor, incontestabila.

Cu toate acestea, nu putini sunt cei care considera ca nu au nevoie de intermediari, unii ajungand, din pacate, la concluzia ca aceasta profesie este, in esenta, un paravan care ascunde fraude si manipulari.

Acest articol are intentia de a trece in revista principalele beneficii pe care le aduce colaborarea cu agentii imobiliari.

Intocmai ca in cazul prejudecatilor legate de cei care profeseaza meseria de consultanta, relevanta profesiei cade si ea sub incidenta neincrederii.

Sa nu se creada ca supralicitam importanta agentilor imobiliari si ca, drept urmare, invalidam competentele clientilor. Incercam doar sa modificam optica prin intermediul careia este perceputa relevanta consultantilor pe piata locala.

Iata 5 beneficii deloc neglijabile pe care le aduce colaborarea cu un agent imobiliar.

1. – Avand in vedere ca occidentalul se confrunta cu o aglomerare crescanda a activitatilor mai mult sau mai putin relevante, apelarea la serviciile unui consultant imobiliar poate reduce in mod semnificativ stresul si timpul alocat achizitionarii unei locuinte. Cu alte cuvinte, agentul imobiliar poate face acele lucruri pe care noi nu le putem face din simpla si trista lipsa de timp.

2. – Un al doilea motiv pentru care recomandam serviciile agentilor imobiliari tine de competenta profesionala si de informatiile pe care noi, ocupati cu alte activitati, nu le putem acumula.

Cu alte cuvinte, agentii imobiliari au la dispozitie baze de date la care noi nu avem acces, baze de date care faciliteaza si eficientizeaza procesul tranzactional. Chiar daca am dispune de timpul necesar cautarii unei noi locuinte, posibilitatea ca nu putine informatii relevante sa ne scape este prea mare pentru a fi ignorata.

3. – Agentii imobiliari, odata contractati, se ocupa de toata hartogaria si ne scutesc de chinurile pe care le-am indura incercand sa supravietuim in jugla birocratica. Romania este, asa cum bine stiti, o suma de incompetente si de ineficiente de ordin legislativ.

Iata de ce agentul imobiliar profesionist este mai important decat s-ar  crede in urma unei analize de suprafata

4. – Sa nu uitam ca agentul imobiliar isi cunoaste “spatiul de joaca” la perfectie. Cu alte cuvinte, acesta ne poate oferi informatii suplimentare legate de cartierul sau zona rezidentiala in care intentionam sa ne mutam.

5. – De cele mai multe ori se ignora faptul ca un agent imobiliar poate fi util pe termen lung, cei cu adevarat profesionisti incercand sa pastreze o legatura constructiva si profesional relevanta cu toti clientii.

Niciodata nu stii cand vei mai avea nevoie de cineva familiarizat cu piata imobiliara. Iata motivul pentru care agentii imobiliari competenti isi informeaza clientii vechi in mod periodic, tinandu-i la curent cu evolutia acestui sector fluctuant si imprevizibil.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Imobiliare de Romania. Episodul 4: Vreau sa fiu agent imobiliar!

Episodul de azi nu tine seama de etapele desavarsirii pietei imobiliare romanesti. A fi agent imobiliar in Romania, in perioada primitiva, apoi romantica, de crestere accelerata, de boom imobiliar, de prabusire abrupta si, mai nou, de relansare, presupune un simplu exercitiu de vointa. Din pacate, foarte multe companii imobiliare, unele dintre ele cu radacini adanc infipte in istoria imobiliara romaneasca,[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

5 motive pentru a lucra cu un agent imobiliar!

Cine are nevoie de motive atunci cand patrunde intr-un teritoriu necunoscut, ne veti intreba? Agentii imobiliari profesionisti au educatia, specializarea si experienta pentru a lucra pentru tine si pentru a obtine rezultate mai bune decat ai obtine tu. Dorim sa dezvoltam aceasta tema, pentru ca explicatiile simple genereaza cele mai multe intrebari. Iar noi suntem aici tocmai pentru a raspunde[...]

Citeste mai mult
coming back soon