Yandex.Metrica

400 de milioane de lei in plus pentru Prima Casa!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

prima casaDupa cateva saptamani care au creat panica pe piata, mai ales dupa ce BCR a anuntat ca a epuizat si plafonul suplimentar provenit din garantiile nefolosite de clientii ANL, a venit si anuntul “salvator”.

Guvernul a aprobat alocarea sumei de 400 de milioane de lei pentru continuarea in bune conditii a programului Prima Casa:

“Guvernul a aprobat printr-o hotarare alocarea unei noi transe pentru programul Prima Casa, respectiv 400,5 milioane de lei, echivalentul a 90 de milioane de euro, din plafonul destinat Programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor in domenii prioritate pentru economia romaneasca finantate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate Romaniei, intrucat din acest plafon, pentru 2014, in suma de 100 de milioane de euro, nu a fost acordata nicio garantie”, a declarat Corneliu Calota, purtatorul de cuvant al Guvernului, citat de Agerpres.

Ritmul de acordare a creditelor garantate de stat pentru achizitionarea de locuinte a crescut in ultima perioada si nu ne ramane decat sa ne intrebam: ce alte fonduri vor fi redirectionate catre Prima Casa in perioada urmatoare?

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Prima Casa in 2014: fonduri de 2 miliarde de lei!
Acum 7 ani 0 Comentarii

Prima Casa in 2014: fonduri de 2 miliarde de lei!

Asa cum era de asteptat, programul guvernamental Prima Casa va continua si in 2014, statul punand la dispozitia clientilor, garantii la o valoare similara cu cea din anul anterior. Plafonul Prima Casa pentru 2014 este de aproximativ 2 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde lei garantii aprobate recent de catre Guvern si 740 de milioane de lei fonduri nealocate[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Fonduri suplimentare pentru Prima Casa. Vezi care sunt sursele!

Intr-un moment in care programul Prima Casa se apropie de sfarsit, suntem anuntati ca Ministerul de Finante intentioneaza sa suplimenteze fondurile cu 486 milioane de lei. Interesanta nu este suma, ci sursa acestor fonduri. Modificarile programului guvernamental din septembrie 2013 acordau sansa, pentru prima data de la lansare, si chiriasilor ANL sa-si cumpere locuintele de la stat. Numai ca aceasta[...]

Citeste mai mult
coming back soon