Yandex.Metrica

400 de locuinte ANL pentru tinerii medici in 2013!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Citind acest anunt al Ministerului Sanatatii, nu putem sa exclamam decat: “un pas spre normalitate”. De ce un pas si nu doi? Pentru ca pentru a face pasul al doilea, cu siguranta avem nevoie de primul. Iar acesta este primul semn de apreciere pe care guvernantii il acorda tinerilor medici romani. Speram sa nu se opreasca aici.

Cele 400 de locuinte vor fi construite, incepand cu luna martie a anului viitor, in Bucuresti, Cluj, Dolj, Iasi, Timis in cadrul Programului de constructie a locuintelor destinate tinerilor si implementat de ANL, pe baza protocolului semnat de Raed Arafat, ministrul Sanatatii si Eduard Helvig, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Din pacate, este nevoie de mult mai mult, pentru ca numarul de medici rezidenti este mai mare decat cel al locuintelor promise:

“Programul ANL este binevenit pentru tinerii nostri. Cu toate ca numarul rezidentilor este mult mai mare decat posibilitatile acestui program, este un pas care vine in sprijinul lor sa locuiasca acolo unde fac pregatirea, cu costuri minime. Lipsa locuintelor este una dintre problemele majore cu care ne confruntam. Multi medici cer transferul din unitatile unde sunt rezidenti tocmai din aceste motive locative”, a precizat Raed Arafat, ministrul Sanatatii.

Sursa: www.clon.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 3 ani 0 Comentarii

Guvernul incearca sa evite migrarea tinerilor in strainatate prin construirea de noi locuinte ANL!

Doua proiecte de interes public cu privire la constructia de locuinte se afla in acest moment pe masa Guvernului: 7.000 de locuinte ANL si 8.500 de locuinte de serviciu pentru functionarii publici si angajatii din institutiile publice centrale si locale. Daca in cazul locuintelor ANL, finantarea va fi asigurata in principal printr-un imprumut acordat de Banca de Dezvoltare a Comisiei[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Primariile transfera terenuri cu titlu de gratuitate

Potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta lansat recent in dezbatere interministeriala, terenurile destinate locuintelor ANL ce apartin domeniului public al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale vor fi transferate pentru folosinta gratuita Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), pe parcursul derularii programului de construire a unitatilor locative destinate exclusiv inchirierii. Acelasi document stabileste si regimul juridic al locuintelor cu chirie, realizate[...]

Citeste mai mult