Flanco, cumpărat de Asesoft, prin intermediul Casei de Insolvenţă Transilvania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Acţionarii grupului Asesoft, Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă, au achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al retailer-ului de electrocasnice Flanco. Tranzacţia a fost intermediată de Casa de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul juridic al companiei.

Noii acţionarii majoritari ai Flanco ar urma să aducă o “infuzie” de capital de 4 milioane de euro.

“Situaţia actuală a companiei ne face încrezători că vom putea dezvolta profitabil business-ul Flanco, brand-ul fiind unul dintre cele mai cunoscute de pe piaţa locală electroIT. Decizia de a investi în Flanco este una naturală pentru dezvoltarea grupului nostru de firme, completând foarte bine în retail-ul clasic prezenţa noastră din zonele de retail online şi distribuţie”, a precizat Iulian Stanciu, citat de capital.ro

Reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania susţin că tranzacţia este un succes şi că noii investitori preiau o afacere cu posibilitate de creştere mare: “Finalizarea reorganizării Flanco în numai 12 luni de la data declanşării procedurii de insolvenţă este o premieră mai ales că vorbim despre retail, un sector economic extrem de afectat de criză. În acest moment, noii acţionari preiau un business profitabil, cu un potenţial de creştere semnificativ”, a subliniat Andrei Cionca, Managing Partner la Casa de Insolvenţă Transilvania.

Din acţionariatul companiei Flanco vor face parte şi băncile finanţatoare ale acesteia, ING, Unicerdit şi BRD-SGC, care vor deţine 40% din acţiuni, conform sursei citate.

Sursa: Ziua de Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.