350 milioane de euro pentru montarea ferestrelor termoizolante

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca, in primele 6 luni ale acestui an, au fost termoizolate nu mai putin de 220.000 apartamente din intreaga tara, valoarea lucrarilor de renovare depasind 154 milioane de euro. Conform estimarilor Saint-Gobain Romania, liderul pietei locale de sticla, volumul acestor lucrari a depasit 2,2 milioane de metri patrati de sticla termoizolanta.

Astfel, numarul de apartamente renovate in aceasta perioada este cu 8% mai mare comparativ cu primele 6 luni ale anului trecut, cand au fost inlocuite ferestrele a peste 202.000 de unitati locative.

„Inlocuirea ferestrelor se numara printre primele lucrari de renovare pe care proprietarii de apartamente le intreprind deoarece genereaza economii inca de la instalare. In plus, este cea mai rapida lucrare de reamenajare”, a declarat Cosmin Popescu, Marketing Manager la Saint-Gobain Glass Romania.

Cele mai multe lucrari de termoizolare se realizeaza la apartamentele de bloc, unde suprafata medie a ferestrelor depaseste 10 metri patrati. Pentru aceste dimensiuni, costul mediu pentru innlocuirea ferestrelor clasice cu cele termoizolante se ridica la aproximativ 700 de euro, in timp ce economiile medii anuale de energie se ridică la cel putin 900 de lei.

Potrivit reprezentantului Saint-Gobain Glass Romania, peste 80% din lucrarile de termoizoalre sunt realizate de catre firme specializate in montarea ferestrelor, restul lucrarilor fiind desfasurate de alte companii de constructii.

In acest sens, consumatorii sunt sfatuiti sa se documenteze, in prealabil, pe site-uri specializate, site-uri care ofera informatii despre montatorii de ferestre certificati, despre localizarea acestora, dar si despre ce tipuri de sticla sunt recomandate la realizarea ferestrelor in functie de conditiile de mediu.

Pentru cea de-a doua jumatate a anului sunt estimate lucrari de renovare pentru alte 290.000 de apartamente la nivel national, volumul lucrarilor in acest sens depasind 2,9 mil. metri patrati de sticla termoizolanta.

Valoarea lucrarilor de renovare se ridica, astfel, la peste 200 mil. euro.

Exista o sezonalitate specifica lucrarilor de renovare si simtim că ritmul acestora s-a accentuat spre finalul verii. Cred ca la sfarsitul anului vom inregistra peste 510.000 de apartamente cu ferestre inlocuite, cu 10% mai multe decat in 2010. Ferestrele schimate in acest an vor aduce economii anuale de energie in valoare de peste 450 milioane de lei”, a adaugat Popescu.

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.