Yandex.Metrica

350 milioane de euro pentru montarea ferestrelor termoizolante

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca, in primele 6 luni ale acestui an, au fost termoizolate nu mai putin de 220.000 apartamente din intreaga tara, valoarea lucrarilor de renovare depasind 154 milioane de euro. Conform estimarilor Saint-Gobain Romania, liderul pietei locale de sticla, volumul acestor lucrari a depasit 2,2 milioane de metri patrati de sticla termoizolanta.

Astfel, numarul de apartamente renovate in aceasta perioada este cu 8% mai mare comparativ cu primele 6 luni ale anului trecut, cand au fost inlocuite ferestrele a peste 202.000 de unitati locative.

„Inlocuirea ferestrelor se numara printre primele lucrari de renovare pe care proprietarii de apartamente le intreprind deoarece genereaza economii inca de la instalare. In plus, este cea mai rapida lucrare de reamenajare”, a declarat Cosmin Popescu, Marketing Manager la Saint-Gobain Glass Romania.

Cele mai multe lucrari de termoizolare se realizeaza la apartamentele de bloc, unde suprafata medie a ferestrelor depaseste 10 metri patrati. Pentru aceste dimensiuni, costul mediu pentru innlocuirea ferestrelor clasice cu cele termoizolante se ridica la aproximativ 700 de euro, in timp ce economiile medii anuale de energie se ridică la cel putin 900 de lei.

Potrivit reprezentantului Saint-Gobain Glass Romania, peste 80% din lucrarile de termoizoalre sunt realizate de catre firme specializate in montarea ferestrelor, restul lucrarilor fiind desfasurate de alte companii de constructii.

In acest sens, consumatorii sunt sfatuiti sa se documenteze, in prealabil, pe site-uri specializate, site-uri care ofera informatii despre montatorii de ferestre certificati, despre localizarea acestora, dar si despre ce tipuri de sticla sunt recomandate la realizarea ferestrelor in functie de conditiile de mediu.

Pentru cea de-a doua jumatate a anului sunt estimate lucrari de renovare pentru alte 290.000 de apartamente la nivel national, volumul lucrarilor in acest sens depasind 2,9 mil. metri patrati de sticla termoizolanta.

Valoarea lucrarilor de renovare se ridica, astfel, la peste 200 mil. euro.

Exista o sezonalitate specifica lucrarilor de renovare si simtim că ritmul acestora s-a accentuat spre finalul verii. Cred ca la sfarsitul anului vom inregistra peste 510.000 de apartamente cu ferestre inlocuite, cu 10% mai multe decat in 2010. Ferestrele schimate in acest an vor aduce economii anuale de energie in valoare de peste 450 milioane de lei”, a adaugat Popescu.

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Ce se mai intampla cu piata imobiliara din Romania

In ciuda faptului ca piata imobiliara nu mai este, daca e sa creditam miriadele de experti optimisti, in starea deplorabila in care-a fost in ultimii doi-trei ani, romanii se dovedesc a fi precauti si prefera sa astepte vremuri mai stabile pentru a investi in locuinte noi. Suntem informati, via Imopedia.ro, ca s-au inregistrat, in luna aprilie a acestui an, cu[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Sectorul constructiilor a intrat in picaj

Imopedia.ro ne informeaza ca sectorul constructiilor inregistreaza un nou picaj. In luna aprilie a acestui an s-au eliberat circa 3700 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, cu 6,8% mai putin decat in luna martie, si cu aproximativ 38,6% mai putin decat in luna aprilie a anului trecut. Daca luam in considerare faptul ca 2010-le a fost, probabil, cel mai dramatic[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Preturile apartamentelor vechi sunt in continua scadere

Conform unui studiu realizat de compania de consultanta Darian, dinamica tranzactionala a sectorului apartamentelor vechi se inscrie pe un traiect descendent. Cu toate ca ritmul acestei scaderi este mai putin alert decat la inceputul anului, nu s-au inregistrat inca semne ale unei stabilizari a pietei imobiliare. Suntem, de asemenea, informati ca preturile de tranzactionare sunt relativ similare in Cluj-Napoca si[...]

Citeste mai mult
coming back soon