Yandex.Metrica

3 sfaturi pentru o negociere de succes!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Asa cum am aratat anterior, sa vinzi o locuinta nu este un lucru usor. Sunt mai multe etape, iar azi ne vom ocupa de faza negocierilor. Negocierile sunt complexe si, pentru ca fiecare afacere este unica, iar negocierile difera de la caz la caz, ne propunem sa va oferim cateva sfaturi generale pentru ca negocierile sa se incheie cu succes iar contractul de vanzare-cumparare sa se semneze in cel mai scurt timp.

Sa nu uitam ca, atat vanzatorul cat si cumparatorul, joaca tare atunci cand vine vorba de negocieri. Fiecare parte vrea sa castige si doreste sa simta pe parcursul procesului de negociere ca rezultatul ii favorizeaza. Micile victorii au farmecul lor, insa la final, doar castigatorul culege roadele. Evident, ca si aici, pot exista rezultate de egalitate, iar interesele partilor sa se regaseasca echitabil atat in pret cat si in conditiile prevazute in contract.

Experienta noastra spune ca trebuie sa tineti seama de urmatoarele sfaturi:

1. Ce spune piata? Predictiile noastre pentru 2012 s-au adeverit pentru primele 3 luni. Piata fluctueaza in marja rezonabilului. Avem si vom avea in 2012 scaderi si cresteri dar nesemnificative, de catvea procente. De aici rezulta ca aspectul scaderii preturilor in viitor nu este un argument puternic la masa negocierilor.

2. Finantarea. Un nivel scazut al salariilor, in special datorita taierilor operate de catre reprezentantii statului, au contribuit la un acces ingreunat la creditare. In prezent conditiile impuse sunt foarte aspre, iar creditul Prima Casa pare a fi singura varianta de luat in calcul. Fii deschis la variante de plata prin credit chiar daca procesul vanzarii se prelungeste in medie cu o luna. De asemenea ia in calcul si o reducere atunci cand stabilesti pretul pentru proprietatea ta.

3. Cine are informatii este cel mai puternic. Daca esti dezvoltator al unui proiect si toata presa vorbeste despre impasul financiar in care te aflii, cumparatorii vor specula acest aspect. La fel, daca esti vanzator obisnuit, daca proprietatea ta este pe piata de foarte mult timp, s-ar putea sa ai probleme. Nu te amagi cu faptul ca, locuinta ta se va amesteca in multimea de oferte din piata. Un cumparator abil, o va recunoaste imediat.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Sfaturi pentru chiriasi: cum sa rezolvi problema vecinilor zgomotosi?

A fi chirias este echivalent cu libertatea de miscare, cu posibilitatea de alegere a zonei unde vrei sa locuiesti pentru o anumita perioada sau cu lipsa responsabilitatilor majore atat fata de locuinta inchiriata cat si fata de organismele statului. Pe de alta parte, privind dinspre proprietari, traducerea se indreapta catre petreceri, dezordine, zgomot. Dar ce ne facem cand situatia se[...]

Citeste mai mult
Comision 0% la cumparare si cele mai bune preturi pentru clientii Blitz Imobiliare Floresti !
Acum 8 ani 0 Comentarii

Comision 0% la cumparare si cele mai bune preturi pentru clientii Blitz Imobiliare Floresti !

La 6 luni de la deschiderea biroului din Floresti compania Blitz Imobiliare vine cu o oferta speciala de sarbatoare: comision zero la cumparare si cele mai bune preturi pentru ofertele imobiliare! Si pentru ca suntem la momentul bilantului, hai sa vedem ce a devenit dupa numai 6 luni, agentia imobiliara a florestenilor, Blitz Imobiliare Floresti: - un birou situat in[...]

Citeste mai mult
coming back soon