În 2017 Guvernul suplimentează plafonul programului Prima Casă

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Prima Casa 2017Dacă în 2016, în plafonul Prima Casă au fost alocate 2,94 miliarde de lei, anul acesta plafonul va fi de 2,5 miliarde de lei. 

Programului Prima Casă i se vor acorda credite în valoare de 351 milioane lei, din suma de 175,5 milioane lei ramasă din plafonul anului trecut.

De asemenea, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) va avea comisioane mai mici aplicate la soldul garanției, după cum este precizat și în comunicat: “Pentru garanțiile care se acordă în semestrul I al anului 2017, nivelul comisionului este de 0,45% pe an, în scădere de la 0,49% cât a fost anul trecut, aplicat la soldul garanției acordate de către FNGCIMM în numele și în contul statului”. Practic, pentru acest an, plafonul garanțiilor va fi cu 15% mai mic, scăderea fiind cu aproape jumătate de miliard, de la 2,94 miliarde lei în 2016 la 2,5 miliarde lei în 2017.

Noul plafon de garanții de stat va permite accesul la credite în valoare de aproximativ 5 miliarde lei. Noul program Prima Casă susține achiziționarea de locuințe noi, aspect care reiese și din faptul că statul garantează 50% din valoarea unui credit pentru o locuință nouă sau consolidată și cu 10% mai puțin pentru o locuință veche, fiind menționate de Guvern următoarele: “Prin stimularea achiziției de locuințe noi în cadrul Programului se urmărește interesul general de dinamizare a activității de construcții cu efecte antrenante în economie și asupra creării de noi locuri de muncă și de implementare a unor măsuri menite să prevină accentuarea dezechilibrelor existențe între cererea și oferta de locuințe”.

Până în acest moment, de la înființarea programului Prima Casă au fost înregistrate 767 cereri de plată  a garanțiilor (credite cu întârzieri la plată). Până la finalul lunii decembrie 2016 au fost plătite 521, în valoare de 44,08 milioane lei, diferența fiind reprezentată de cereri retrase de la plată sau de garanții încă în vigoare.

Programul Prima Casă a fost introdus în 2009, când piața imobiliară era blocată din cauza crizei financiare. Prin acest program, statul garantează credite destinate achiziției sau construcției de locuințe.

Sursa: News.ro

Echipa Blitz

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar putea interesa si

Acum 1 year 0 Comentarii

Guvernul incearca sa evite migrarea tinerilor in strainatate prin construirea de noi locuinte ANL!

Doua proiecte de interes public cu privire la constructia de locuinte se afla in acest moment pe masa Guvernului: 7.000 de locuinte ANL si 8.500 de locuinte de serviciu pentru functionarii publici si angajatii din institutiile publice centrale si locale. Daca in cazul locuintelor ANL, finantarea va fi asigurata in principal printr-un imprumut acordat de Banca de Dezvoltare a Comisiei[...]

Citeste mai mult
Acum 1 year 0 Comentarii

Lansarea oficială a site-ului Blitz VIP

Suntem încântați să anunțăm lansarea site-ului dedicat proiectului Blitz VIP, www.blitzvip.ro. Acesta vine în întâmpinarea clienților noștri, cu un design nou, fresh, prietenos, intuitiv, menit să faciliteze navigarea și să le ofere o experiență plăcută. “Dorința noastră în cadrul acestei comunități este să susținem atât partenerii implicați, cât și posesorii cardului Blitz VIP. Pe noul site, fiecare partener are pagina[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.