Yandex.Metrica

In 2015 vom avea in sfarsit un nou Plan Urbanistic General!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

PUGDupa 6 ani de tensiuni, dupa ce s-au depasit toate termenele legale, vom avea in sfarsit un plan urbanistic, Primaria reusind sa obtina toate avizele necesare.

In acest sens, primarul Emil Boc a declarat: “propun ca in 22 decembrie sa avem sedinta de aprobare a PUG, astfel incat sa intampinam 2015 cu un nou PUG. Avem toate avizele si tot ceea ce ne mai trebuie acum este avizul de la CJ”.

Ce reprezinta Planul Urbanistic General si de ce este atat de important?

PUG-ul reprezinta un proiect care face parte din politica de amenajare a teritoriului si de dezvoltare a unei localitati. In cadrul acestui proiect se stabilesc regulile de utilizare a terenurilor din intravilan si extravilan, organizarea retelelor de circulatie, zonele de protectie, directiile de dezvoltare etc.

In cazul Clujului, vechiul PUG, elaborat in 1999 si expirat in 2009, nu mai corespundea cerintelor actuale, cerinte care de cinci ani s-au tot modificat. Numai avizele de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si de la Autoritatea Aeronautica Civila Romana, au tinut proectul pe loc mai bine de jumatate de an.

Acum, Consiliul Judetean Cluj reprezinta ultima “bariera” si avem mari sperante ca vom incepe noul an cu noul PUG.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 5 ani 0 Comentarii

Zi istorica pentru Cluj-Napoca: incepand de azi avem un nou Plan Urbanistic General. Vezi cum se va schimba Clujul in urmatorii ani!

Dupa ce timp de 18 luni constructiile din Cluj au functionat pe baza prevederilor atat ale vechiului cat si ale noului PUG, fapt ce a generat numeroase situatii tensionate, constructii controversate si discutii interminabile. Va pune capat noul PUG haosului? „Se va putea discuta in relatii normale intre proprietari, dezvoltatori, primarie si publicul larg. Primaria nu va mai judeca exceptii,[...]

Citeste mai mult
coming back soon