Yandex.Metrica

In 2014, preturile apartamentelor din Cluj-Napoca au crescut cu numai 2,5%!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Indicele Blitz a inregistrat in luna decembrie a anului trecut, o valoare de 1.008 euro/mp pentru apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca, cea mai ridicata medie a preturilor publice de la inceputul anului.

Tabel 1

 

 

Pe parcursul anului 2014, apartamentele din Cluj-Napoca au castigat 2,5%, cresterea fiind constanta, cu mici exceptii(vezi tabelul alaturat).

Aceeasi evolutie au avut-o si apartamentele de vanzare din Cluj si vecinatati (comunele Floresti, Baciu si Apahida), indicele Blitz pentru aceasta zona mai extinsa inregistrand in luna decembrie valoarea de 877 euro/mp, fata de 866 euro/mp in ianuarie 2014, acest lucru reprezentand o crestere de numai 1,25%.

 

In ceea ce priveste statistica apartamentelor dupa numarul de camere, in luna decembrie 2014 s-au inregistrat urmatoarele valori:

Tabel 2

 

Cum va fi anul imobiliar 2015?

Previziunile pentru anul 2015 indica o apreciere moderata a preturilor apartamentelor, o crestere procentuala de o singura cifra, urmand trendul anului 2014. Premisele economice si bancare sunt favorabile, in contextul dublarii plafonului pentru programul Prima Casa, solicitantii avand la dispozitie 2,5 miliarde de lei. De asemenea, se vorbeste tot mai mult despre eliminarea din cadrul criteriilor de eligibilitate a constrangerii cu privire la suprafata maxima de 49 mp a locuintei pe care poti sa o detii in proprietate si in acelasi timp sa soliciti un credit Prima Casa. Programul guvernamental si-ar extinde astfel si mai mult baza de posibili clienti, iar pentru acestia creditul s-ar putea foarte bine numi A Doua Casa.

Indicele Blitz prezinta media preturilor publice ale apartamentelor de vanzare din Cluj, exprimata in euro/mp, tinand cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, numar de camere.

Indicele Blitz nu tine cont de gradul de finisare si dotare sau de vechimea constructiei, iar pentru calculul acestuia au fost eliminate valorile cele mai mici si cele mai mari, considerate a fi nereprezentative.

Indicele Blitz 2014

Echipa Blitz Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013. In[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Preturile apartamentelor din Cluj in continua crestere cu cateva exceptii. Vezi ce apartamente au preturi mai mici!

Indicele Blitz a inregistrat in luna februarie valoarea de 1.022 euro/mp pentru apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca. Este a patra luna consecutiva de crestere, ultima valoare raportata sub pragul de 1.000 euro/mp fiind in luna octombrie 2014. Fata de aceeasi luna a anului trecut, preturile medii publice ale apartamentelor din Cluj-Napoca au crescut cu aproape patru procente- 3,97%. Apartamentele cu[...]

Citeste mai mult
Acum 4 ani 0 Comentarii

Indicele Blitz a crescut cu 12,99% în 2016, în comparație cu anul precedent!

2016 a reprezentat un an al creșterilor continue a prețurilor apartamentelor din Cluj-Napoca și din vecinătăți. Media indicelui Blitz pe Cluj a ajuns în 2016 la 1,184 euro/mp cu 119 euro mai mult decât în anul precedent, iar pe Cluj și vecinătăți, media înregistrată a fost de 1,025 euro/mp, cu 118 euro/mp mai mult față de 2015. Procentual, această creștere[...]

Citeste mai mult
coming back soon