fbpx Yandex.Metrica

2012-le va aduce o crestere considerabila a pietei de birouri din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform ultimului raport de piata al companiei de consultanta DTZ Echinox, potentatii financiari europeni dau dovada unei apetente reduse pentru riscurile investitionale. Studiul a fost efectuat pentru a se stabili efectele masurilor de austeritate asupra pietei de birouri.

In aceasta ordine de idei, suntem informati ca respectivele masuri impuse in actualul context de instabilitate economica au ca efect revitalizarea pietei de profil din Romania. 2012-le va fi, astfel, anul unor salturi valorice neasteptate pe piata birourilor, cei de la DTZ estimand ca randamentul acestui sector va creste in mod considerabil.

Studiul arata ca valoarea proprietatilor determina randamente anuale totale pe pietele cele mai expuse cu 25% mai mari fata de cele de pe pietele cu expunere limitata si clasifica tarile europene folosind trei criterii: datoria nationala raportata la PIB, cresterea PIB si procentul de scadere a locurilor de munca din sectorul public (raportat la totalul angajatilor).

Grecia, Irlanda, Italia si Portugalia corespund categoriei „celor mai expuse”, indeplinind doua sau mai multe criterii. Cinci tari, inclusiv Germania si Marea Britanie, care intrunesc un criteriu, sunt clasificate ca fiind „expuse marginal”.

Tarile care nu corespund niciunui criteriu fac parte din categoria celor „mai putin expuse” si sunt dominate de economii din afara zonei Euro, respectiv Tarile Nordice si Europa Centrala si de Est.

Cele mai expuse piete inregistreaza randamente anuale totale de 8.4%, cele expuse marginal, de 7.8% iar cele mai putin expuse, de 6.7%.

Expansiunea economica duce, in general, la niveluri mai ridicate ale ocuparii fortei de munca si ale cererii pentru spatii de birouri. Romania, cu una dintre cele mai mari cresteri ale PIB-ului prognozate pentru anul 2012 in Europa, ar putea experimenta o dezvoltare a acestui sector al pietei imobiliare in perioada urmatoare“, a declarat Bogdan Sergentu, head of valuations and consulting al DTZ Echinox.

Sursa: Money.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Investitorii straini, din nou interesati de piata imobiliara din Romania

Expertii pietei imobiliare ne anunta ca investitorii straini au inceput sa-si exprime interesul in proprietatile vandabile din Romania. In ciuda faptului ca ne-am resemnat deja cu plecarea potentatilor financiari in tarile vecine, pare-se ca pesimismul nostru a fost nefondat, consultantii locali fiind de parere ca dinamica tranzactionala va fi resuscitata prin intermediul sumelor alocate de investitorii care incearca sa-si asigura[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Creditele pentru proprietatile comerciale au nevoie de refinantare

Adevarul.ro ne propune un articol analitic in care se discuta, razant si in linii mari, starea creditelor pentru proprietatile comerciale, industriale si de birouri. Conform unui raport efectuat de compania imobiliara DTZ Echinox, principala sursa de informatii din spatele textului, respectivele credite ajunse la maturitate au nevoie urgenta de refinantare, problema principala fiind, in acest caz, imposibilitatea institutiilor financiare de[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Cum se prezinta viitorul pietei imobiliare

Piata imobiliara din Romania nu poate fi descrisa decat apeland la variabile. Dinamica tranzactionala este instabila si imprevizibila. Acest sector problematic si delicat trece de la o extrema la alta mai iute decat ai zice peste. Iata motivele pentru care etichetele sau judecatile de valoare sunt, in acest moment tulbure al istoriei noastre, complet inoperante. Analistii pietei imobiliare faceau, acum[...]

Citeste mai mult
coming back soon