Yandex.Metrica

2012- anul unor noi investitii in centrele logistice din zona Clujului!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Sfarsitul de an ne aduce vesti bune pentru piata imobiliara clujeana. Astfel investitiile care au animat Clujul anului 2011, in domeniul depozitelor se pare ca vor continua si anul urmator. Unul din principalii jucatori pe aceasta piata, Transilvania Constructii, ne anunta ca a achizitionat 2 hectare de teren in zona parcului logistic pe care-l detine in Someseni si ca va dezvolta noi proiecte de investitii in acest sector.

Depozit Profi in Cluj-Napoca

Vom dezvolta tot logistica. Ramanem in studii cu investitiile din domeniul rezidential fiindca este de asteptat ca in perioada urmatoare sa creasca oferta de apartamente din piata; multe vor veni de la banci. Va creste numarul de locuinte scoase la vanzare, dar nu e sigur ca va creste si numarul de clienti, avand in vedere evolutia salariilor si nesiguranta locurilor de munca”, a explicat Mircea Timofte, presedintele companiei Transilvania Costructii.
Desi dezvolta si proiecte rezidentiale se pare ca succesul companiei in primele 9 luni ale anului s-a bazat pe inchirieri de depozite, aproximativ 20% din cifra de afaceri a acestui an venind din aceasta zona. Am facut un depozit pentru Profi in parcul logistic, de 13.000 mp, care a fost predat la 1 noiembrie. Cei de la Schenker vor o cladire; suntem in discutii si cu alte companii”, a mai mentionat Mircea Timofte.

Kaufland isi stabileste centrul operational pentru nordul si nord-vestul tarii la Turda

Un alt proiect proaspat inaugurat la 1 octombrie este prima etapa a centrului logistic Kaufland din zona Turda-Mihai Viteazul. “Centrul logistic urmeaza sa deserveasca cu o parte din sortiment preponderent magazinele Kaufland din zona de nord si nord-vest a tarii. Printre avantajele oferite se numara reducerea timpilor de transport, a aglomeratiei rutiere si a poluarii mediului”, au transmis reprezentantii Kaufland. Conform planurilor urmeaza alte etape de dezvoltare ale proiectului, dar ele inca nu au fost dezvaluite presei.

Macromex la Campia-Turzii

La inceputul anului viitor compania Macromex va dezvolta un proiect in zona Campia Turzii, langa fabrica de panificatie La Lorraine: “Macromex si-a propus un nou proiect pentru perioada imediat urmatoare, ce consta in construirea unei platforme de distributie multi-temperatura. Depozitul complet automatizat din Campia Turzii, cu o capacitate de peste 20.000 de paleti, va beneficia de un concept nou de refrigerare, menit sa distribuie temperatura in mod uniform, cu un consum mai mic de energie. Acest centru regional va acoperi prin distributie secundara o raza de 350 km si va servi fabrica La Lorraine Romania”, sustin reprezentantii Macromex.

Specialistii din domeniul imobiliar spun ca dezvoltarea de proiecte atat in zona cladirilor de birouri cat si in zona depozite/logistica este fireasca, avand in vedere ca aceste sectoare nu au fost afectate atat de grav de criza imobiliara si prevad noi investitii in perioada urmatoare.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Retail-ul in continuare lider pe piata imobiliara din Romania

Specialistii din domeniul imobiliar sunt ferm convinsi ca piata din Romania se inscrie pe o traiectorie ascendenta, si ca in urmatorii ani se va inregistra un adevarat boom investitional. Suntem informati prin intermediul imopedia.ro ca numarul operatiunilor definitivate in acest prim trimestru al lui 2011 s-a dublat fata de numarul de investitii din ultimul trimestru al anului trecut. Aceasta crestere[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Tranzactii imobiliare - Potential de 500 mil. euro in 2011

Valoarea tranzactiilor imobiliare ar putea ajunge in 2011 la 500 milioane de euro, in crestere fata de nivelul inregistrat in acest an, potrivit estimarilor DTZ Echinox, care considera ca diferentele dintre asteptarile proprietarilor si cele ale investitorilor s-au diminuat. "Cred ca anul 2011 va concretiza multe dintre asteptarile noastre din 2010, si anume atingerea unui volum investitional de aproximativ 500[...]

Citeste mai mult
coming back soon