Yandex.Metrica

2012- anul cand spatiile industriale s-au intors in timp!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Daca in urma cu un an se inregistrau rezultate spectaculoase in segmentul spatiilor industriale si logistice, in 2012 s-au inregistrat rezultate foarte slabe, la nivelul anului 2004. Specialistii asteapta insa rezultate spectaculoase in anul care vine.

In primele 9 luni ale anului 2012, la nivelul capitalei, s-au inregistrat tranzactii cu un total de 45.000 de metri patrati, de aproape 3 ori mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand suprafata totala tranzactionata a fost de 110.000 de metri patrati, conform datelor celor de la DTZ Echinox. In 2013 piata spatiilor industriale se va relansa.

“Desi contextul acestui an a fost unul deosebit de provocator, am remarcat recent interesul a numeroase companii din diverse sectoare- logistica, retail, telecom si farmaceutic- de a se extinde sau de a patrunde pe piata din Romania. Suntem, asadar, optimisti ca anul 2013 va aduce o dinamizare in ceea ce priveste cererea de spatii logistice si industriale”, a declarat Rodica Tarcavu, directorul departamentului industrial al DTZ Echinox.

Stocul de spatii industriale din Bucuresti se situeaza la o suprafata totala de 890.000 de metri patrati. Rata de neocupare, potrivit specialistilor DTZ este de 10-13%.

Sursa: www.imobiliare.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Investitiile in proprietati comerciale in Europa Centrala si de Est in scadere drastica!

Volumul investitiilor straine in spatii comerciale, birouri si industriale, in Europa Centrala si de Est a scazut dramatic in al doilea trimestru al anului 2012, reducerea fiind de 60% fata de trimestrul anterior! De asemenea, prima jumatate a anului 2012 a raportat o scadere a volumului de investitii, valoarea acestuia de 1,2 miliarde de euro fiind sub nivelul primei jumatati[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata globala de birouri a iesit timid din recesiune in a doua parte a lui 2010

Piata globala de birouri a inregistrat in a doua partea a anului 2010 o crestere a cererii, ceea ce a determinat o reducere a spatiilor disponibile, precum si o crestere de 1% a chiriilor, potrivt datelor companiei de consultanta Cushman&Wakefield. Cererea de spatii de birouri a crescut pe fondul cresterii activitatii companiilor, ceea ce a determinat cresterea chiriilor in multe[...]

Citeste mai mult