Yandex.Metrica

2011-le se anunta benefic pentru piata birourilor

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Reprezentantii companiei de consultanta The Adviser/Knight Frank (via imopedia.ro) sunt de parere ca a doua parte a acestui an va aduce o majorare substantiala a chiriilor pentru spatiile de birorui.

Cererea de pe piata va depasi cu mult oferta, astfel ca proprietarii de cladiri pana acum obligati la diverse strategii de atragere a clientilor vor fi in masura sa renunte la compromisuri si sa stabileasca ei insisi conditiiile de contractare.

Suntem informati ca a doua parte a anului trecut a inregistrat o usoara revitalizare a pietei imobiliare centrate pe spatiile pentru birouri.

In prima parte a lui 2010 s-au inchiriat aproximativ 95.000 mp, iar in a doua parte s-au semnat contracte de inchiriere pentru inca 130.000 mp. Aceste cifre denota cu deosebita claritate traiectul ascendent al acestui sector imobiliar.

Conform predictiilor reprezentantilor The Adviser/Knight Frank, cresterea va continua si in 2011, ajungandu-se chiar la contracte de pre-inchiriere pentru cladiri inca neconstruite.

Se pare insa ca adevaratele schimbari se vor simti abia in a doua jumatate a lui 2011. Suntem inca in stadiul in care clientul are puterea de a stabili conditiile contractelor, facand astfel imposibile orice strategii investitionale de termen lung gandite de proprietarii de cladiri cu spatii pentru birouri.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Oferta de spatii de birouri scade considerabil

In ciuda faptului ca directivele europene ne vor obliga, in curand, sa renuntam la spatiile de birouri standard si sa relocam firmale in cladiri „verzi”, patronii diverselor companii locale nu par urgentati de aceste exigente de peste granite si continua sa-si inghesuie angajatii in cladiri de factura „clasica”. Aceasta tendinta usor obtuza a romanilor face ca spatiile de birouri deja[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Revin contractele de pre-inchiriere pe piata birourilor

Piata de birouri va inregistra in 2011 o scadere semnificativa fata de nivelul tranzactional de anul trecut. In ciuda faptului ca se vor livra cu aproximativ 40% mai putine spatii pentru birouri, realitatea din spatele aparentelor este, in fapt, mai mult decat pozitiva. Din cei 150.000 de mp livrati anul acesta, jumatate reprezinta tranzactiile blocate aproape iremediabil de criza economica,[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata globala de birouri a iesit timid din recesiune in a doua parte a lui 2010

Piata globala de birouri a inregistrat in a doua partea a anului 2010 o crestere a cererii, ceea ce a determinat o reducere a spatiilor disponibile, precum si o crestere de 1% a chiriilor, potrivt datelor companiei de consultanta Cushman&Wakefield. Cererea de spatii de birouri a crescut pe fondul cresterii activitatii companiilor, ceea ce a determinat cresterea chiriilor in multe[...]

Citeste mai mult
coming back soon