Yandex.Metrica

2011-le a debutat cu o scadere a numarului de locuinte finalizate

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform celui mai recent studiu de piata al celor de la Institutul National de Statistica (INS), numarul unitatilor locative finalizate in prima jumatate a acestui an a scazut cu nu mai putin de 868 locuinte comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

In intervalul analizat, au scazut atat numarul locuintelor realizate din fonduri publice, cat si cel al locuintelor din fonduri private, cu 592 locuinte, respectiv cu 276 locuinte.

Distributia in profil regional pune in evidenta o scadere a numarului locuintelor terminate in Sud – Muntenia (-388 locuinte), Bucuresti – Ilfov (-347 locuinte ), Centru (-298 locuinte), Sud – Vest Oltenia (-294 locuinte) si Sud – Est (-142 locuinte). Cresteri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord – Vest (+290 locuinte), Vest (+243 locuinte) si Nord – Est (+68 locuinte).

In trimestrul al doilea au fost date in folosinta 10.181 locuinte, in scadere cu 508 unitati fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe medii de rezidenta, in aprilie-iunie, cele mai multe locuinte au fost construite in mediul rural, 53,7%, fata de 48,3% in mediul urban.

Totodata, repartitia pe fonduri de finantare releva o scadere atat a numarului locuintelor realizate din bani publici cu 360 unitati, cat si al locuintelor realizate din fonduri private cu 148 locuinte.

Distributia in profil regional subliniaza o scadere a numarului locuintelor terminate in Bucuresti – Ilfov (-277 locuinte), Centru (-258 locuinte), Sud – Muntenia (-233 locuinte), Sud – Est (-169 locuinte), Sud – Vest Oltenia (-40 locuinte) si Nord – Est (-3 locuinte).

In regiunile de dezvoltare Vest si Nord – Vest, numarul locuintelor terminate a crescut cu 252 locuinte, respectiv cu 220 unitati.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Cu 5,3 mai putine autorizatii de construire in prima jumatate a acestui an

Conform celui mai recent comunicat de presa al Institutului National de Statistica, numarul autorizatiilor de contruire pentru cladirile rezidentiale eliberate in perioada ianuarie – iulie 2011 a fost de 22.822, in scadere cu 5,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In luna iulie 2011, s-au eliberat 3.884 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 6,7% fata de[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Se construieste mai putin decat in 2010

Conform datelor furnizate miercuri de Institutul National de Statistica, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladirile rezidentiale a scazut, in primele 8 saptamani din 2011, cu 5,6%, principalele regiuni in care-a fost inregistrat acest femomen fiind Sud-Muntenia, Nord-Est, Centru, Sud-Vest Oltenia si Vest. Situatia nu este, insa, absolut dramatica, cresteri fiind inregistrate in regiunile Nord-Vest (+334 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+135 autorizatii)[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.