Yandex.Metrica

1,7 milioane euro pentru BCR Banca pentru Locuinte

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca BCR Banca pentru Locuinte a primit de la stat aproximativ 1,7 milioane de euro, suma deloc neglijabila care urmeaza sa fie livrata celor care si-au facut produse de economisire-recreditare.

Solicitantii depun o parte din bani iar statul intervine cu o parte din suma economisita, iata cum functioneaza aceasta Banca pentru Locuinte.

Se pare ca suma livrata recent de catre stat va fi alocata celor care au depus cereri anul trecut. Suntem informati, in acest sens, ca portofoliul de clienti a crescut in 2010 cu 41%, iar depozitele au crescut si ele cu nu mai putin de 146%, ajungand la suma de 112 milioane de euro.

Nici 2011-le nu a fost mai sarac, depozitele crescand in primul trimestru cu 6,6 milioane de euro.

Fata de situatia anului anterior, cand prima transa a primei de stat a fost virata in luna iulie, datorita situatiei economice dificile, anul acesta Statul a realizat virarea primei transe intr-un termen rezonabil. Astfel, si-a reconfirmat interesul in dezvoltarea sistemului de economisire-creditare pentru domeniul locativ si sprijinul acordat cetatenilor romani, prin impulsionarea programului de acordare a primei de Stat.” a declarat Alexandru Ciobanu, presedintele BCR Banca pentru Locuinţe.

In ciuda faptului ca suma livrata de stat este deloc neglijabila, sumele primite de fiecare client in parte nu depasesc, in general, plafonul de 8 euro. Chiar daca pare un chilipir, beneficiile solicitantilor sunt identificabile in altfel de situatii.

Cei care-au depus bani in conturile Bancii pentru Locuinte au, printre altele, conditii priviliegiate daca vor sa investeasca intr-o locuinta.

Avantajele constau in posibilitatea de a obtine un credit in lei cu dobandă avantajoasa, de 5% sau 6% pe an, in functie de tipul de contract ales; dobanzile fixe oferite pentru toata durata contractului, si nu in ultimul rand prima garantata de stat acordata in perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandată (5 ani), generează pentru clienti sume pe care nu le pot obtine din alt produs financiar de pe piata.“, a adaugat presedintele BCR BpL.

Creditele pe care le pot accesa clientii acestei banci acopera investitii precum modernizarea, extinderea sau cumpararea unei case, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite destinate unei locuinte.

Principala institutie competitoare este Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Programul Prima Casa 4 se bucura de succes

Conform datelor furnizate de Banca Comerciala Romana, Programul Prima Casa 4 se bucura de un real succes, desi valoarea medie a imprumuturilor a scazut fata de programele anterioare. Banca Comerciala Romana anunta ca de la inceputul programului, in 5 luni, a acordat credite in valoara de peste 200 de milioane de Euro, valoarea medie a acestora fiind de 38.500 Euro,[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

400 de milioane de lei in plus pentru Prima Casa!

Dupa cateva saptamani care au creat panica pe piata, mai ales dupa ce BCR a anuntat ca a epuizat si plafonul suplimentar provenit din garantiile nefolosite de clientii ANL, a venit si anuntul "salvator". Guvernul a aprobat alocarea sumei de 400 de milioane de lei pentru continuarea in bune conditii a programului Prima Casa: "Guvernul a aprobat printr-o hotarare alocarea[...]

Citeste mai mult
coming back soon