Yandex.Metrica

13 hoteluri clujene, scoase la vânzare

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Unităţile turistice locale au fost puse în vânzare online, potrivit portalului Imobiliare.ro.

Ele costă între 120.000 şi 2,5 milioane de euro, dar proprietarii sunt dispuşi să negocieze. Cele mai multe oferte de hoteluri şi pensiuni se înregistrează în judeţele Prahova (52) şi Braşov (47), conform statisticii Imobiliare.ro. La preţuri similare sau sub cele cerute în Cluj-Napoca, investitorii interesaţi găsesc oportunităţi de achiziţii la poalele masivului Caraiman, în Sibiu sau pe litoral.

“La nivel naţional asistăm la o explozie a numărului de unităţi cu destinaţie turistică scoase la vânzare. Dacă la începutul primului semestru portalul cuprindea 217 anunţuri, în prezent există 344 de anunţuri valide. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în localităţile turistice din zonele de munte. în schimb, pe litoral şi în marile oraşe, Timişoara, Sibiu, Constanţa, Cluj-Napoca sau Bucureşti nu am sesizat evoluţii la fel de spectaculoase”, a menţionat Adrian Erimescu, director general al Imobiliare.ro.

în Cluj-Napoca o pensiune de patru stele, cu 12 camere şi două apartamente, cu restaurant şi cafenea, amplasată în zona centrală, costă două milioane de euro plus taxa pe valoarea adăugată, preţ negociabil. “Există interes pentru astfel de oferte, mai ales din afara ţării. Am avut discuţii cu doi-trei potenţiali investitori, cărora le-am trimis oferte. Unitatea din centru este funcţională, merge bine, are un grad de ocupare de 50%. în acest moment orice hotel poate să se transforme în ofertă de vânzare. Dacă abordezi un proprietar cu o ofertă, aproape sigur e loc de discuţie”, spune Cătălin Priscorniţă, consilier la Blitz Imobiliare.

O unitate de patru etaje cu 25 de încăperi, amplasată semicentral, se vinde cu 2,5 milioane de euro. Aceasta a fost scoasă la vânzare de anul trecut, dar nu şi-a găsit încă un cumpărător. “Preţul e acelaşi, nu a fost modificat pentru că proprietarul a mai adus unele îmbunătăţiri. Unitatea este funcţională, am avut şi o cerere. Sunt doi acţionari care vor să vândă şi să îşi împartă banii. Dacă reuşesc să îl vândă, bine, dacă nu, îl operează în continuare”, spune Ioan Bălan, consilier imobiliar la Welt Imobiliare.

Hotelul Europa din cartierul Grigorescu, cu 15 încăperi şi o suprafaţă utilă de 1.900 mp, a fost scos la vânzare pentru 1,35 milioane de euro, negociabil. O pensiune de 3*, din Dâmbu Rotund, are patru etaje, 34 de încăperi şi 2.500 mp de teren şi costă 1,5 milioane de euro. în Floreşti, o altă pensiune, cu parter şi etaj şi 20 de camere, se vinde pentru 1,2 milioane de euro, dar cei interesaţi de o achiziţie în afara municipiului Cluj-Napoca se pot orienta şi spre Beliş, unde o unitate de cazare cu nouă încăperi se vinde pentru un preţ de 10 ori mai mic: 120.000 de euro.
Preţuri ajustate de criză

în ultimii ani au fost finalizate zeci de hoteluri şi pensiuni în toate zonele cu potenţial turistic din ţară, dar numărul turiştilor nu a crescut spectaculos, astfel încât oferta este foarte variată, spun cei de la Imobiliare.ro.

In Buşteni, proprietarul unui hotel situat la poalele Munţilor Caraiman solicită 2,7 milioane de euro. Acesta are 1.000 mp, 40 de camere, 35 de băi şi cramă. în Sibiu, poate fi achiziţionat cu 1,9 milioane de euro un hotel situat în partea de jos a oraşului. Hotelul are o suprafaţă utilă de 3.000 mp şi un teren de 1.800 mp. Are 61 de camere, fiecare amenajată într-un stil diferit.

In plin sezon estival, cu 685.000 de euro poate fi achiziţionat un hotel de 3*, construit în 2006, situat în Mamaia Nord, pe litoralul Mării Negre, la câteva minute de punctele de interes ale staţiunii. Unitatea dispune de 23 de camere şi de un apartament, 50 de locuri de cazare, un garaj subteran, parcare exterioară, bar, terasă şi grădină.
Sursa: Ziua de Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj sau judetul cu cele mai multe hoteluri si pensiuni scoase la vanzare

Conform unei analize a portalului imobiliare.ro, Cluj-Napoca se afla in topul oraselor cu cele mai multe hoteluri, moteluri si pensiuni scoase la vanzare.  In contextul in care suntem in plina si opulenta perioada estivala, aceasta neasteptata situatie a pietei unitatilor de agrement este aproape inexplicabila. Avand, insa, in vedere ca ne resimtim de pe urma recesiunii, nimic din ceea ce[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj - Nu exista cumparatori pentru hotelurile si pensiunile turistice scoase la vanzare

Piata imobiliara poate fi, in conditii „optime” de functionare, un spatiu al tuturor contradictiilor. In aceasta ordine de idei, suntem informati ca judetul Cluj, desi pe locul 3 in topul zonelor cu cea mai tentanta oferta de hoteluri si pensiuni turistice scoase la vanzare, nu se „mandreste” cu nicio tranzactie notabila incheiata in ultimii ani. Avand, insa, in vedere ca[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Pretul mediu al apartamentelor a crescut cu 2%

Conform ultimei analize efectuate de specialistii portalului imobiliare.ro, preturile apartementelor din Cluj-Napoca au scazut, in ultimul an, cu aproximativ 7%. Cu toate acestea, in luna august a fost identificata o usoara modificare a valorilor de pe piata, un numar deloc neglijabil de proprietari exprimandu-si nemultumirea fata de situatiunea actuala. Astfel, indicele imobiliar a crescut in ultima luna cu 2%, pretul[...]

Citeste mai mult
coming back soon