Yandex.Metrica

123 km de autostrada pana la sfarsitul lui 2011

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Emil Boc ne anunta ca, pana la sfarsitul anului 2011, Romania va avea 123 km functionali de autostrada, 90 fiind deja finalizati. In conditii normale de existenta sau, cu alte cuvinte, in cazul unei existente intr-o tara normala, o astfel de declaratie s-ar inscrie in categoria faptelor diverse. In cazul nostru, insa, „bravada” premierului are o cu totul alta semnificatie.

In aceeasi ordine de idei, merita remarcat faptul ca Boc pare sa fie singurul absolut convins ca cei 123 de km de autostrada vor fi operationali pana la sfarsitul lui 2011.

Anul acesta, pana la sfarsit, vom avea in circulatie 123 de kilometri de autostrada. Astazi, pe 90 km deja se circula. Aceste lucruri nu pot fi contestate de nimeni, se pot vedea in teren si sunt o dovada a pragmatismului ministrului Transporturilor si a capacitatii lui de a aduce fonduri europene in Romania“, a spus Emil Boc.

Premierul a dorit sa evidentieze competenta Guvernului actual printr-o comparatie a numarului de kilometri functionali de autostrada. Vechiul Executiv a fost, fireste, eclipsat de reusitele actualului Guvern.

Daca in 2008, vechiul Guvern ar fi facut macar tot atatia kilometri, am fi avut alt trafic, dar comparati: patru ani de mandat 2004-2008 – cinci kilometri de autostrada, doi ani de mandat – 90 de kilometri de autostrada in functiune, 120 pana la sfarsitul acestui an si aceste lucrari care au plecat la drum si in 2013 vor fi gata. Am recuperat o parte din intarzierile trecutului“, a afirmat Boc.

Emil Boc a participat la inceperea lucrarilor la un nou tronson al Autostrazii Timisoara-Lugoj. S-au demarat lucrarile pentru 65 km de autostrada, intre Nadlac si Arad, componenta unu din Timisoara-Lugoj, dupa care va urma Orastie-Sibiu.

Valoarea este 450 milioane euro, cu TVA. Este o dovada a faptului ca Guvernul si Ministerul Transporturilor se pricep la fapte, mai putin la vorbe. E o dovada ca avem de-a face cu un Guvern si un minister al Transporturilor al faptelor, nu al vorbelor, in materie de infrastructura“, a evidentiat premierul.

Emil Boc, împreuna cu Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, au inaugurat, in mod oficial, lucrarile la primul lot al Autostrazii Timisoara-Lugoj.

Tronsonul are o lungime de 9,5 km si este realizat de un consortiu de firme, format din Spedition UMB SRL, Tehnostrade SRL si Carena SpA Impresa di Costruzioni. Suma investita este de 210,3 milioane lei (fara TVA), iar lucrarile sunt preconizate a se incheia in aprilie 2013.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Autostrada Sebes-Turda prinde contur!

Desi planurile initiale prevedeau un drum expres care sa faca legatura in Turda si Sebes si de aici, pe Coridorul IV, catre Europa, lucrurile s-au schimbat (in bine) din mers si astazi putem vorbi despre un nou sector de autostrada. "Suntem avansati, in luna iulie se termina documentatia de transformare din drum expres in autostrada, pana in decembrie vom avea[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Noi kilometri de autostrada gata in 2012!

Potrivit ministrului transporturilor, doamna Anca Boagiu, in 2012 vor fi finalizati 90 de kilometri de autostrada, iar in 2013 inca 550 de kilometri adica aproape dublu fata de ce avem in prezent. "Anul 2013 va fi anul de finalizare a lucrarilor contractate in 2011, urmand sa fie finalizati 550 de kilometri de autostrada", a declarat doamna ministru. Potrivit proiectului de[...]

Citeste mai mult
coming back soon