Yandex.Metrica

10 modalitati prin care iti poti pregati locuinta pentru un eventual CUTREMUR!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cutremurul, un subiect la moda dupa evenimentele din ultima perioada, reprezinta poate cel mai infricosator dezastru natural, generand panica in randul populatiei.

pregatire-casa-cutremur-mare-magnitudineDesi cutremurul, inundatiile si alunecarile de teren sunt cele trei riscuri acoperite de asigurarea obligatorie, romanii nu se inghesuie sa-si asigure locuintele.

Pentru acestia, si nu numai, cei de la Casa Dex au intocmit un “decalog” al masurilor si verificarilor obligatorii pentru a-si pregati locuintele de un eventual cutremur:

1. Verificarea structurii de rezistenta, mai ales daca blocul sau casa in care locuiesti nu ai sunt de mult la prima tinerete. Acest lucru presupune realizarea unei expertize tehnice, pe baza careia vei afla daca este sau nu necesara reabilitarea sau reconsolidarea constructiei.

2. Verificarea si ancorarea cosului de fum, mai ales daca acesta este mult deasupra nivelului acoperisului.

3. Verificarea instalatiilor. Conductele de apa, gaz sau reteaua electrica, trebuie sa fie intr-o stare tehnica perfecta pentru a nu risca explozii, incendii sau inundatii in caz de cutremur.

4. Verificarea si, daca este cazul, ancorarea obiectelor electrocasnice mari.

5. Inventarierea pieselor mari de mobilier si fixarea acestora de perete.

6. Verificarea corpurilor suspendate si a sistemelor de inchidere ale acestora.

7. Tablorile si rafturile de pe pereti merita de asemenea o atentie deosebita.

8. Lustrele, plafonierele, aplicele, precum si galeriile perdelelor, trebuie verificate din cand in cand, chiar si atunci cand nu exista pericolul de cutremur.

9. Ai obiecte voluminoase in dulapuri? Este timpul sa le muti pe rafturile de jos.

10. Produsele de curatat si alte solutii inflamabile, trebuie sa aiba un loc special amenajat.

Ai efectuat verificarile din lista de mai sus? Perfect! Acum ai 10 motive sa te simti mai protejat!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

Asigurarea obligatorie a locuintelor- bilantul a doi ani de neimpliniri

Data de 15 iulie 2011 a insemnat termenul-limita pentru asigurarea locuintelor impotriva celor trei tipuri de daune majore: cutremure, alunecari de teren si inundatii. Insa in prezent, aceasta masura nu se mai aplica in forma initiala, pentru ca a avut numeroase lacune. Obligativitatea politelor si amenzile mari anuntate au facut ca in primele luni de campanie numarul asigurarilor incheiate sa[...]

Citeste mai mult
Acum 3 ani 0 Comentarii

Romanii nu-si mai asigura locuintele. Vezi cu cat a scazut numarul asigurarilor de locuinte

La sfarsitul lunii ianuarie doar 1,6 milioane de locuinte din Romania erau asigurate impotriva celor trei riscuri acoperite de asigurarea obligatorie: cutremur, inundatii, alunecari de teren. Avand in vedere ca in Romania sunt in prezent aproximativ 8 milioane de locuinte, conform datelor Institutului National de Statistica, procentul locuintelor asigurate este extrem de redus (20 %). Fata de aceeasi perioada a[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Mai mult de 90% dintre proprietarii romani urmeaza sa fie amendati

Marius Bulugea, presedintele PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor), considera ca numarul celor care-si vor fi asigurat locuintele pana la finele primului an al programului initiat de guvernul Romaniei va fi cu mult sub nivelul asteptarilor. Conform predictiilor acestuia, vor fi semnate aproximativ 620.000 de polite sau, daca e sa vorbim in termeni procentuali, doar 7,4% dintre romani se vor[...]

Citeste mai mult