Yandex.Metrica

10 hoteluri de pe litoralul romanesc sunt pe cale de a fi executate silit

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Foarte multe hoteluri de pe litoralul romanesc sunt, in acest moment, in executare. Proprietarii a circa jumatete dintre unitatile turistice au probleme cu institutiile financiare, motiv pentru care pe piata libera este suprasaturate de oferte, problema fundamentala fiind lipsa de investitori interesati de acest sector imobiliar.

Oficialii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc ne aduc la cunostinta ca un sfert dintre proprietarii de hoteluri sunt in trista situatie de a nu putea rambursa creditele la banci, iar nu mai putin de 10 unitati sunt pe cale de a fi executate silit.

Peste 25% dintre hotelurile de pe litoral au probleme cu bancile. Din doi proprietari de hoteluri la mare, unul vrea sa vanda. Daca iei bani de la banca si investesti pe litoral de la zero, pierzi bani, adica nu ai profit, pentru ca nu poti sa acoperi si ratele, si dobanda. Daca ai disponibili macar o parte din bani, merita sa investesti, decat sa tii banii la banca, a afirmat Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Potrivit datelor Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in judetul Constanţa exista 352 sunt hoteluri. De-a lungul timpului, proprietarii s-au plans de faptul ca statul nu le ofera destule facilitati. Oficialii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc sustin ca unitatile turistice romanesti platesc printre cele mai multe taxe din Europa, respectiv 17, care ajung la circa 50% din totalul veniturilor.

Noi plătim chiar si apa menajera foarte scump, mai mult decat cei din Grecia. E cea mai scumpa apa din Europa si costa aproape cat curentul, a afirmat Murad.

Potrivit datelor ANAT, numarul turistilor care si-au petrecut vacanta pe litoral a crescut cu 10% in acest an. Problema este ca acestia au cheltuit mai putin, iar durata sejurului a fost mai mica, motiv pentru care incasările hotelierilor au scazut cu 10-15%. Este al treilea an consecutiv in care proprietarii de unitati turistice au incasari in scadere.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Hotelurile se vand prea scump. Proprietarii nu cunosc regulile jocului

Radu Enache, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere, a declarat recent ca foarte multe unitati turistice construite in ultimii 10-12 ani sunt scoase la vanzare la preturi incompatibile cu realitatile economice actuale. "Sunt multe hoteluri de vanzare, zeci, la nivel national. Probabil ca proprietarii, atunci cand le-au construit, au fost interesati de investitiile in real estate. Sunt destul de multe si in[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Bancile scot la vanzare peste 2.000 de imobile executate silit

Suntem informati ca piata imobilelor executate silit este intr-o stare de trista efervescenta aproape nemaintalnita pana acum. Spunem „trista” fiindca locuintele scoase pe piata din considerente juridice se vand la preturi de cele mai multe ori ridicole, cetatenii romani descurcareti fiind la curent cu toate micile tertipuri la care trebuie sa recurga pentru a sabota licitatiile. Nu mai putin de[...]

Citeste mai mult