Yandex.Metrica

10 biblioteci minimaliste

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Oricat de putine carti ati avea, o biblioteca este necesara, deoarece exista mai multe modalitati de „intrebuintari” pentru ea, intr-o locuinta. Biblioteca se va regasi in living, in majoritatea cazurilor, urmatoarea camera „predestinata” fiind dormitorul, dupa care urmeaza open-space-ul, in situatia apartamentelor cu o singura camera /garsonierelor.

In functie de spatiul disponibil, design-ul bibliotecii minimaliste variaza de la forma, dimensiuni, pana la locul in care va fi instalata. De exemplu, nisele sunt perfecte pentru „construirea” unei biblioteci atunci cand avem de-a face cu locuintele mici. De asemenea, pentru maximizarea spatiului, puteti „prelungi” biblioteca pana la nivelul tavanului, incadrand de exemplu usa sau ferestrele, tinand cont de configuratia apartamentului/casei.

Referitor la design, politele independete pot constitui o biblioteca intreaga. Le puteti monta la aceeasi lungime, inaltime, etc., sau aleatoriu pentru un aspect „dezordondat”, dar placut. Mai mult, creativitatea nu are limite nici cand vine vorba de biblioteci. De exemplu, un semineu „fals” a fost transformat intr-o mini-biblioteca inedita care nu ocupa niciun centimetru din suprafata linving-ului.

Tot la capitolul originalitate putem vorbi si de o scara (care de obicei este folosita in librariile si bibliotecile publice pentru accesarea cartilor de la „etaj”) folosita pe post de spatiu pentru organizarea si expunerea cartilor. Aceasta nu este neaparat incapatoare, ci, mai degraba, atuul ei este mobilitatea, putand fi usor mutata dintr-un colt intr-altul, sau dintr-o camera in alta.

Bibliotecile de tip „multi-cub” sunt foarte apreciate datorita efectului 3 D pe care il creeaza. Acestea permit o organizare mult mai buna a volumelor sau a oricaror alte decoratiuni, „maruntisuri” de prin casa.

Nu uitati, insa, si de culori! Acestea sunt foarte importante, deoarece alegerea combinatiilor potrivite sau nepotrivite de culori poate duce la succes sau, din contra, la un esec total in ceea ce priveste amenajarea.

Sursa: www.casamea.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare - Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

10 dormitoare pentru copii

Camera copiilor trece, de-a lungul timpului, prin mai multe schimbari, insa perioada cea mai frumoasa, din punctul meu de vedere, este cea a prescolarului, cand design-ul de interior atinge cotele maxime ale imaginatiei.  Orice amenajare incepe cu o tematica, mai ales cand vine vorba de camera copiilor. Pentru dezvoltarea armonioasa a copilului este recomandat sa ii transpuneti hobby-urile la nivelul[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

10 idei pentru o garsoniera multifunctionala

Garsonierele sunt primitoare, intime si foarte sic daca reusesti sa valorifici la maxim spatiul disponibil. Avantajul este ca investitiile pentru amenajarea unei astfel de locuinte sunt mult mai mici. Astfel, marea problema a garsonierelor este aceea ca o singura camera trebuie sa sa satisfaca mai multe nevoi: camera de odihna(dormitor), camera de zi, zona de prepare si servire a mesei(bucatarie,[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Vara- sezonul nuntilor in gradina

Exista o tendinta din ce in ce mai accentuata in ceea ce priveste nuntile in aer liber. Organizate in gradina, in curtea interioara sau „la cort”, acestea se bucura de un decor desprins din povesti, de o atmosfera magica dar si de un succes tot mai mare in randul participantilor. In primul rand, o nunta in aer liber, in „luna[...]

Citeste mai mult
coming back soon