Blog

O cladire de birouri din Cluj-Napoca se transforma in spital!

23 April 2012

Vom avea un nou spital in Cluj-Napoca: Centrul de Sanatate Transilvania(CST), prin reconversia unei cladiri a carei destinatie initiala era de centru de afaceri.

Este vorba despre Global Plaza, situata in parcul industrial Tetarom I din zona Taietura Turcului. Proiectul initial cuprindea, pe langa spatii de birouri si un hotel Ramada, un contract fiind semnat deja in acest sens. Dezvoltatorii de la CBC Development Design insa au schimbat din mers macazul iar in 15 mai vor avea proiectul tehnic necesar transformarii cladirii deja construite in parcul Tetarom I.

“Spitalul se face si va fi unul privat. Am obtinut certificatul de urbanism necesar pentru demersurile de transformare a cladirii din destinatia initiala in spital si am demarat procedurile pentru obtinerea avizelor necesare de la Autoritatea de Sanatate Publica si de la Electrica. In paralel avem discutii cu banca pentru finantare”, a declarat Valentin Nica, asociat in cadrul dezvoltatorului CBC Development Design.

Deoarece terenul pe care CBC Development a dezvoltat cladirea Global Plaza este concesionat de la Tetarom, iar actionarul majoritar al acesteia este Consiliul Judetean Cluj, a fost o propunere catre administratia judeteana ca aici sa se dezvolte un spital de urgenta, insa aceasta a fost respinsa, autoritatile nedorind sa renunte la varianta Floresti pentru Spitalul Regional Cluj.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Comentarii
Top Top

Ai o opinie legata de subiectul articolului? Fa-o publica, iar noi iti vom raspunde cu placere. Iti multumim!